Košarka

DŽIKIĆ JE DAO SVE, ALI NIJE PODIGAO TROFEJ LIGE ŠAMPIONA; Hapoel pao u finalu, titula ide u Nemačku!

Autor Mladen Šolak

Ekipa poznatog srpskog trenera izgubila u finalu Lige šampiona od Bona.

Izvor: MN Press

Košarkaši Bona osvojili su FIBA Ligu šampiona pobedom protiv Hapoel Jerusalima 77:70 u finalu u Španiji. Ekipa srpskog stručnjaka Aleksandra Džikića nije uspela da trijumfom i titulom zaokruži sve sjajne stvari koje je napravila ove sezone, a smrtni slučaj u porodici našeg trenera bacio je nažalost košarku u drugi plan u njegovoj situaciji.

Ipak, kada se bude osvrnuo na sve što je napravio sa svojim timom u takmičarskoj 2022/23, Džikić će moći da bude veoma zadovoljan, jer je Hapoel dominantno stigao do utakmice za trofej, uz to je osvojio Kup Izraela pobedom protiv Makabija, a za ogrličan rad Džikiću je uzvraćeno i novim ugovorom, prema kojem će voditi tim iz Jerusalima i u narednim sezonama.

Utakmica za titulu u Malagi u najvećoj meri protekla je u obračunu dvojice sjajnih Amerikanaca - plejmejkera Bona Ti-Džej Šortsa koji je ubacio 29 poena (3/3 za tri) i "svingmena" Hapoela Levija Rendolfa, koji je postigao 27 za Džikićev tim, uz šest skokova. Nakon velikog uspeha u FIBA Ligi šampiona, Hapoel će se posvetiti plej-ofu izraelskog prvenstva, u koji je ušao sa druge pozicije i u četvrtfinalu će igrati seriju protiv Bnei Herclije.

Dok je Džikić igrao za titulu, na stadionu Partizana navijači crno-belih transparentom su se oprostili od njegove majke, velike navijačice kluba iz Humske, u kojem je i njen sin radio kao trener.