NESTVARNO

ON JE NAJVEĆI LUZER U ISTORIJI NBA LIGE! Ni MVP Embid ne pomaže: "Razočaran sam, imao sam drugačije planove"

Autor Nemanja Stanojčić

Dok Rivers ima najlošiji sko od svih trenera kada su sedme utakmice u NBA ligi u pitanju.

Izvor: Profimedia

Dok Rivers (61) izgubio je ponovo sedmu utakmicu plej-of serije kao trener. Ima najviše poraza u istoriji NBA lige, čak 10 u 16 odigranih mečeva, sa Filadelfijom je demoliran u Bostonu (112:88). Sikersi su dobili lekciju, MVP Džoel Embid i Džejms Harden ispali su u polufinalu Istoka.

Od tih 10 poraza iskusnog stručnjaka, čak sedam se dogodilo kada je njegov tim imao vođstvo od 3-1 ili 3-2 u seriji. "Moramo da čestitamo Bostonu, igrali su odlično, imali smo šanse, Džejms je igrao odlično, dodavao loptu gde je trebalo, Džoel, ja, svi mi, znam da morate da uperite prst u nekoga. Harden je pokušavao da radi prave stvari. Igrali smo dobro cele godine i razumem da ovaj poraz a neki način umanjuje sve to, ali mislim da ovaj tim ide u pravom smeru. Napraivli smo dobar korak u mentalnom smislu, ovo je korak unazad, slažem se, ali nešto dobro može da izađe iz toga. Jedan tim mora da pobedi, ove godine to nećemo biti mi", rekao je Rivers na konferenciji za medije.

Tokom većeg dela meča Seltiksi su briljirali u "pik en rolu", izvlačili su Embida iz reketa, a onda su dolazili do lakih poena, uglavnom preko Džejsona Tejtuma (51, 6/10 za tri). "Nismo to branili kako treba, ne znam zašto, radili su to više u drugom poluvremenu. Možda smo bili i malo umorni, to je uticalo na nas takođe. Ne možete mnogo sada da uradite. Moj posao je da sada svako od njih bude na pravom mestu, sada nije vreme da brinem o sebi, već da pričamo sa igračima, da razgovaramo sa njima."

S obzirom na to da mnogi timovi otpuštaju trenere, novinari su pitali Riversa da li će biti trener Siksersa naredne sezone. "Da, planiram, mislim da imam ugovor na još dve godine. Znam da niko u našem poslu nije bezbedan, imao sam plan da pripremam tim za finalnu seriju sa Majamijem, tako da nisam razmišljao o budućnosti. Naravno da sam razočaran zbog ishoda, ali isto želim da kažem da verovatn niko nije verovao da možemo da prođemo u ovoj seriji. Bili smo blizu, mislim na tu šestu utakmicu pre svega. Borili su se svi, verovali su da mogu i to je dobra stvar za naš tim."

Izvor: Profimedia

Istakao je da bi stvari možda bile drugačije da se Džoel Embid nije mučio sa povredom. "Taj momak zaslužuje priliku, treba da bude 100 odsto zdrav. Ne znam da li bismo dobili seriju da je to bio slučaj, ali bih stvarno voleo da imam šansu da se to dogodi jednom, da bude zdrav. Ne želim da menja svoj nivo igre, to je deo zašto je toliko dobar, igra kao bek. Ima mnogo kontakta, nedostaje mu i malo sreće"

Harden ima igračku opciju u ugovoru na leto i mogućnost da napusti klub, Dok se nada da se to neće dogoditi. "Mislim da tandem Harden/Embid može da napreduje još, znam da Džejms ima odluku da donese na leto, odlučiće. Rekao bih da je srećan ovde, tražili smo od njega da igra na malo drugi način, što možda za njega lično nije bilo dobro, ali jeste za ceo tim. Cenim takve stvari kao trener. Verujem da ova grupa nije dostigla vrhunac, mada to nije sada na meni. To je do vlasnika, do generalnog menadžera, mislim da im se dopalo ono što su videli", zaključio je Rivers.

Izvor: Profimedia