Košarka

UPLAKAN DOŠAO NA PARTIZANOV MEČ, ZBOG MAJKE: Džikić se pojavio u hali i sa ružom otišao do njenog mesta (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Dirljva scena na početku utakmice Partizan - Studentski centar.

Izvor: MN Press

Srpski stručnjak Aleksandar Džikić pojavio se na utakmici Partizana u hali "Pionir" u ponedeljak uveče i nakratko, u društvu svog brata, otišao do stolice kraj terena na kojem je godinama sedela njegova majka, nedavno preminula Milka Džikić. Na stolicu je ostavio ružu, u znak sećanja na nju, a nedugo nakon toga napustio je dvoranu. Sasvim očekivano i opravdano, jer je u Beograd doputovao ovog jutra zbog njene sahrane, a u nedelju uveče njegov tim Hapoel Jerusalim nastupao je u finalu FIBA Lige šampiona.

Milka Džikić preminula je prošle nedelje i decenijama je bila jedna od najvećih navijača crno-belih. U njenu čast Grobari su u nedelju istakli veliki transparent na utakmici FK Partizan u Humskoj, a pre nekoliko dana saznalo se i da je pre smrti uplatila novac za izmirivanje poreskog duga KK Partizan.

Njegov ulazak u halu tokom jednog tajm-auta dirnuo je sve i izazvao aplauze svih prisutnih, uključujući i trenera crno-belih, Željka Obradović. Nedugo posle toga nastavljena je utakmica Partizan - Studentski centar, tokom koje je u dvoranu stigao ljubimac Grobara i as Atlanta Houksa, Bogdan Bogdanović. On je dočekan ovacijama dok je zauzimao svoje mesto kraj terena. Ipak, ti trenuci pre svega su protekli u znak sećanja na Milku Džikić.