Sprema se

ŽELJKO NE ZNA GDE JE, A CENTAR PARTIZANA SE "ZAPALIO" U AMERICI: Sipa trojke bez greške, ali ne u crno-belom! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Evo, sada znamo gde je Tristan Vukčević!

Izvor: Instagram/printscreen/draftexpress

"Tristan Vukčević? On je u Americi. Gde? Nemam pojma. Dobio je dozvolu kluba da ode i to je jedino što znam", rekao je Željko Obradović nakon poraza Partizana od Studentskog centra u prvoj utakmici četvrtfinala ABA lige. A sada znamo gde je mladi centar!

19-godišnji Vukčević koji nije nastupao na meču sa Studentskim centrom otišao je u Ameriku da bi učestvovao u "draft kombajnu", seriji treninga, vežbi i utakmica na kojima mladi igrači dokazuju NBA skautima i generalnim menadžerima da su pravi izbor za pik na draftu. Tristan Vukčević je u Čikagu, gde trenira i pokušava da se izbori za mesto u NBA timu. 

"Tristan Vukčević se "zapalio" na NBA draft kombajnu i pokazao je neverovatan osećaj za šut. Visoki Srbin ima sjajnu platformu da se nametne ispred velikog broja NBA zvaničnika u Čikagu, od kojih ga mnogi nikada nisu videli na terenu", napisao je američki novinar Džonatan Givoni koji prati mlade igrače koji se prijavljuju na draft. Pogledajte kako je Vukčevć izgledao u Čikagu: 

Tamo on nije jedini Srbin pošto se za NBA draft kombajn prijavio i talentovani šuter Mege Nikola Đurišić. On se nada odabiru u prvoj rundi predstojećeg drafta, dok bi Vukčević mogao da očekuje drugu rundu.

"Srpski centar je među napadački talentovanijim visokim košarkašima u aktuelnoj klasi koja izlazi na draft ali ipak su prognoze da će biti odabran u drugoj rundi jer postoji zabrinutost oko njegove defanzivne igre i spremnosti da pređe u NBA", pisao je o Vukčeviću portal "ESPN". 

Partizan već u četvrtak igra drugu utakmicu četvrtfinala ABA lige u "Morači" gde će morati da pobedi Studentski centar kako ne bi ispao iz ABA plejofa. Izvesno je da Vukčević neće biti uz tim, što pravi velike probleme Željku Obradoviću. Alen Smailagić ima problema sa povredom. Balša Koprivica se tek vraća u ritam i nema prave zamene za Matijasa Lesora. Uz sve to i Aleksa Avramović ima problema sa povredom.