Bravo!

NIKO NEĆE SA ROMKINJOM NA MATURU, A VLADIMIR ŠTIMAC ČUO JE ZA TO! "Sram vas bilo, da vas bilo! Dajte mi njen broj!"

Autor Dušan Ninković

Košarkaš koji je igrama u dresu Srbije postao miljenik nacije još jednom pokazao humanu stranu.

Izvor: MN Press

Vest o devojčici iz Vrbasa koju su vršnjaci ponižavali donošenjem bakarne žice u školu šokirala je Srbiju, ali i proslavljenog košarkaša Vladimira Štimca (35) koji već godinama ne igra u našoj zemlji. Nakon što se pevačica Seka Aleksić ponudila da sa devojčicom ode na maturu i tako joj ulepša veče, nekadašnji košarkaški reprezentativac oglasio se sa idejom da pokloni haljinu i cipele devojčici!

Snažni centar reagovao je na Tviteru nakon što je objava postala viralna - želi da stupi u kontakt sa porodicom i da detetu ulepša jedan od posebnih dana u životu. Stvarno, gest za poštovanje.

"Video sam da Seka Aleksić hoće da ide na maturu sa devojčicom koja je onako bezdušno ponižena, sram vas bilo da vas bilo. Evo ja ću da kupim haljinu i cipele za tu maturu. Molim vas javite broj. Izvinite što je ovako javno, ali jednostavno me je pogodila priča u srce! Molim vas jos jednom pomozite mi da nadjem kontakt od te porodice. Da detetu ulepsamo malo. Ne mislim da ljudi ne mogu da kupe, daleko od toga. Hvala vam unapred", napisao je Vladimir Štimac u odgovoru na tvit koji je izazvao brojne komentare na toj društvenoj mreži. Pogledajte njegovu objavu:

Vladimir Štimac je tokom bogate karijere nosio dres dvadesetak timova, a među navijačima Crvene zvezde ima kultni status zbog požrtvovanja koje mu nikada nije falilo na parketu. Takođe, Vladimir je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrne medalje na tri velika takmičenja, dva zlata na Univerzijadama i brojne titule u mlađim kategorijama. Trenutno igra u Turskoj.