BRAVO, LEGENDO!

JOKIĆ, IPAK, DOBIO MVP NAGRADU! "Džoker" oborio najluđi REKORD NBA lige star 56 godina, to nije mogao ni Džordan!

Autor Milutin Vujičić

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je nagradu "Medžik Džonsona" za najboljeg igrača finala konferencije.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je ispisao istoriju Denvera pošto je svoj klub, prvi put od kada postoji, odveo u NBA finale. I to je uradio na zaista spektakularan način pošto su "pometlali" slavne L.A. Lejkerse, ali zanimljivo je i da je Jokić ispisao i nove stranice košarke tako što je oborio rekord star čak 56 godina. Mislili su mnogi da rekord koji je Vilt Čembrlen upisao pre više od pola veka zauvek biti na snazi, ali Jokić je tu da bi ih obarao...

S obzirom na to da je prethodne noći Jokić upisao 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, stigao je do novog tripl-dabla u ovogodišnjem plej-ofu, verovali ili ne, ali čak OSMOG - a odigrali su tek 15 utakmica. Čembrlen, nosilac većine NBA rekorda, nikada nije upisao više od sedam tripl-dablova u jednom plej-ofu.


Ono što je potpuno neverovatno je da će Jokić imati priliku da nadogradi ovaj rekord u finalu NBA lige gde ih čeka Majami ili Boston, što će reći da u teoriji može da upiše još sedam tripl-dablova. Ipak, svi se nadamo da neće biti potrebe da se igra i "majstorica", odnosno da će Somborac daleko pre toga osigurati šampionski prsten koji je apsolutno zaslužio u ovom plej-ofu u kome je ubedljivo najbolji košarkaš.

Ne samo da je došao do osam tripl-dablova, nego je i u finalu Zapada imao tripl-dabl prosek, što je zaista spektakularno. Samo protiv Lejkersa je prosečno ubacivao 27,8 poena, a imao je i 14,5 skokova i 11,8 asistencija uz 51 odsto iz igre!


Stoga će sramota NBA lige da ga ne nagradi MVP priznanjem, treći put u istoriji, ostati zauvek, mada je Jokić dobio utešni trofej "Medžika Džonsona" koji se dodeljuje najboljem igraču konferencijskog finala. Verujemo da bi se Embid rado sada menjao sa Jokićem, pošto već odavno NBA košarku gleda preko televizije.

Pogledajte i najbolje poteze sa meča Denvera i Lejkersa (113:111):

Denver - Lejkersi 113:111
Izvor: YouTube/The Asylum