ČOVEČE...

ZBOG OVA DVA KOŠA JOKIĆA SVI TRLJAJU OČI! Savršena odbrana i opet mu NIŠTA NE MOGU - pogađa preko glave! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Neverovatna dva koša postigao je Nikola Jokić protiv Lejkersa i to kada su na njemu odigrali savršenu odbranu.

Izvor: Arena sport/screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić se tokom noći plasirao u NBA finale pošto je majstorskom partijom odveo Denver do četvrte pobede nad Lejkersima u isto toliko utakmica (113:111), a susret je obeležilo njegovo obaranje pola veka starog rekorda i MVP nagrada za najboljeg igrača konferencijskog finala. Blistao je Jokić sa još jednim tripl-dablom od 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, pa čak ni suđenje koje je išlo na stranu Lejkersa - nije moglo da ga zaustavi.

Tako je Jokić uprkos velikom pritisku uspevao da pogodi dva koša "preko glave", o kojima je kasnije pričao i Lebron Džejms na konferenciji za medije kada je bukvalno skinuo kapu Somborcu. Podsetio je da su sve uradili kako bi ga zaustavili, ali bi Jokić u stilu Lerija Birda pronalazio rešenja koja niko drugi ne ume.

Jednu od dva neverovatna šuta pogodio je u odlučujućim trenucima utakmice kada je Denver poveo 109:104, a igrači Lejkersa su u neverici gledali šta se dešava. Sa jedne noge, u padu, preko glave... Kako!?


Pogodak preko Lebrona je bio u malo manje delikatnom trenutku, početkom druge deonice, ali je neodoljivo podsetio i na koš koji je Jokić postigao preko Entonija Dejvisa uz zvuk sirene. Krenuo je unazad, Lebron je bukvalno bio na njemu, ali je sa velikim lukom lopta završila u košu. Pogledajte kako je to izgledalo: