SVAKA ČAST!

ŠTA SVE MOŽEŠ ZA TRI SEKUNDE KAD SI MAJSTOR? Pogledajte koš Bostona za pobedu, dao ga je izvođač auta! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Neverovatno kako je brzo radio mozak Deriku Vajtu u poslednje tri sekunde meča Bostona i Majamija. Pogledajte šta je uradio.

Izvor: Twitter/Marc_DAmico/Screenshot

Boston je senzacionalno savladao Majami 104:103 i tako je izborio sedmu utakmicu finala Istočne konferencije. Činilo se da će se Nikola Jokić sa Majamijem boriti za šampionski prsten pošto je klub sa Floride poveo 3:0 u seriji, kao što je i Denver pre "čišćenja" Lejkersa, međutim sada je rezultat 3:3 i može sreći da je prednost na strani Bostona koji igra na domaćem terenu za prolaz, a tu je naravno i psihološki momenat.

Deluje da je Majami previše puta u ovoj seriji pomislio da je "sve gotovo", a tako je bilo i prethodne noći kada su na tri sekunde do kraja slobodnim bacanjima Džimija Batlera poveli 103:102. Boston je imao poslednji napad i za tri sekunde je uspeo da uputi dva šuta i da dođe do najluđe pobede sezone.

Šta se tačno desilo? Derik Vajt je izvodio aut i dugo nije mogao da pronađe rešenje i na kraju je lopta otišla u ruke Markusa Smarta. Tragičar iz serije protiv Bostona, ponovo je promašio trojku za pobedu, ali je Vajt uspeo da za to vreme stigne do koša, dođe do ofanzivnog skoka i da ubaci loptu u koš, na šok svih košarkaša Majamija koji su potpuno zaboravili na njega i već su u glavi slavili pobedu posle "prečke".

"To je bilo deset najdužih sekundi u mom životu", rekao je Džejson Tejtum nakon što su sudije proveravale da li je šut upućen na vreme i zaista jeste - Boston je izborio sedmi meč u "TD Gardenu" u noći ponedeljak na utorak od 2.30.