Uživo

PARTIZAN PREGAZIO CEDEVITA OLIMPIJU: Još 40 minuta do velikog finala sa Crvenom zvezdom!

Ekipa Željka Obradovića rutinski pobedila Cedevita Olimpiju u Štark areni

Izvor: Profimedia

KK Partizan pobedio je Cedevita Olimpiju 85:70 i bez većih problema poveo u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Crno-beli su potpuno opravdali ulogu favorita, fokusiranom igrom u odbrani od starta, kojom su naterali Ljubljančane da otvore meč sa šutem za tri poena 0/10, a potom i maksimalno preciznim i fokusiranim napadom, u kojem se istakao Džejms Naneli sa 18 poena, od kojih je 16 ubacio do poluvremena.

Sledeći meč biće odigran u utorak, igra se na dve pobede, a pobednik serije u finalu će igrati protiv Crvene zvezde Meridianbet od sledeće nedelje.

21:53

Izjava Željka Obradovića

"Cilj koji smo imali pred sobom je ono što se dogodilo, da pobedimo i da idemo u Ljubljanu sa vođstvom u seriji. Svesni smo da nas čeka meč za 48 sati, da nas sutra čeka put autobusom do Ljubljane, nije lako - ali tako je, kako je. Hteo sam rasporedim minutažu imajući u vidu i drugu utakmicu. Čestitam igračima, hvala navijačima na fantastičnoj atmosferi i naravno, očekuje nas još jedna pobeda za plasman u finale"

21:32

Rutina Partizana pred 15.000 gledalaca

Partizan je vodio od početka do kraja i ni na trenutak se pobeda favorita nije dovodila u pitanje. Džejms Naneli ubacio je 16 poena već do poluvremena, a u nastavku je spustio nogu sa gasa i dodao samo dva. Uz njega, dvocifreni u napadu bili su još samo Jam Madar sa 13 poena, Dante Egzum sa 11 i Urošf Trifunović sa 10. Među gostima je najefikasniji bio Jogi Ferel sa 13 poena, Karlo Matković ubacio je 12, a Zoran Dragić 10.

21:30

Kraj! Partizan je rutinski pobedio, 85:70!

Crno-beli slavili u prvom meču polufinalne serije ABA lige. Druga utakmica biće odigrana u utorak, a Partizan je trenutno na pobedu od finala protiv Crvene zvezde Meridianbet.

21:22

Partizan na "plus 17" dok se bliži kraj

Crno-beli lako idu ka vođstvu u seriji 1-0, nakon što je Jam Madar pogodio "step-bek" šut za 72:55 na 4:48 do kraja.

21:07

Partizan mirno ide ka pobedi

Na kraju 3/4, crno-beli vode velikih 60:42.

Izvor: MN Press

20:49

Partizan vodi i kroz 3/4

Džejms Naneli je "fejdavej" pogotkom doneo Partizanu "plus 14" (48:34) u 25. minutu, dok Cedevita ne uspeva da približi razliku jednocifrenom broju. Za srpski tim poentirali su i Matijas Lesor, Dante Egzum...

20:27

20:23

Na poluvremenu, Partizan vodi 42:26 i apsolutno se pita za sve

Džejms Naneli ubacio je čak 16 poena, crno-beli su uhvatili 16 skokova, podelili devet timskih asistencija uz samo tri izgubljene lopte

20:16

Džejms Naneli kažnjava veliki kiks gostiju

Partizanov šuter pogodio je trojku i svoj 16. poen iskoristivši to što je bio "sam kao duh" u pretposlednjem minutu prvog poluvremena. Pogodio je trojku za 40:24, a onda je Jam Madar u sledećoj akciji povećao prednost na "plus 18".

20:09

Željko Obradović zove prvi tajm-aut

Jogi Ferel ubacio je trojku za "minus 10" Slovenaca (20:30), a Željko Obradović pozvao je tajm-aut pri toj razlici (32:22 za Partizan) i nakon poena Ede Murića na asistenciju Alena Omića

19:59

Nema trojke za goste, Partizan samo povećava razliku

Cedevita Olimpija promašila je prvih 10 šuteva za tri poena, a Partizan u 12. minutu vodi 23:10, posle zakucavanja Uroša Trifunovića

19:53

Kraj prve četvrtine, Partizan rutinski vodi 18:8

19:48

8' Partizan kontroliše rezultat

Dante Egzum pogodio je naskokom na linije penala za vođstvo Partizana 15:8 i za seriju crno-belih 13:2, posle koje su stekli mirno vođstvo pred više od 15.000 gledalaca u Štark areni. Cedevita Olimpija pokušava da nađe ritam u šutu, ali je promašila svih osam pokušaja za tri poena, dok su crno-beli promašili prve tri trojke.

19:37

Meč je počeo!

Džejms Naneli snažno zakucava u kontri, za vođstvo Partizana 8:6 i za prvu prednost crno-belih u 4. minutu. Prethodno je Zoran Dragić dao energiju gostima i prednost 6:2, ali je srpski tim brzo preokrenuo.

15:27

Uvek je uzbudljivo kada se sretni

Cedevita Olimpija nanela je prošle sezone Partizanu poraze u oba meča, a ove takmičarske godine i Beograđani i Ljubljančani ostvarili su po trijumf. U Stožicama je Cedevita Olimpija pobedila Partizan 77:74, a u Beogradu je Partizan pobedio Cedevita Olimpiju u poslednjoj sekundi, odličnom odbranom.

Izvor: MN Press, Grega Valancic/Sportida

15:25

I Cedevita Olimpija preko majstorice do 1/2 finala

Ljubljančani su kao i Partizan takođe odigrali tri utakmice u četvrtfinalu, jer ih je FMP iznenadio u Železniku i vratio seriju u glavni grad Slovenije. Cedevita Olimpija je 13. maja ipak u "majstorici" pobedila FMP sprečila iznenađenje i zakazala seriju protiv Partizana.

Izvor: MN Press

15:22

Kako su crno-beli došli do polufinala

Partizan je u uzbudljivoj četvrtfinalnoj seriji eliminisao Studentski centar u "majstorici", nakon što je posle prva dva meča rezultat bio 1:1. Crnogorci su u "Pioniru" iznenadili ekipu Željka Obradovića i "otreznili" je posle povratka iz Evrolige u regionalno takmičenje. Drama u Podgorici pripala je Partizanu zahvaljujući košu Džejmsa Nanelija u poslednjim sekundama, a onda i spretnoj reakciji Dantea Egzuma u odbrani, koji je sprečio Podgoričane da u poslednjoj sekundi upute šut za pobedu i prolaz. Nakon ta dva meča, treća utakmica serije bila je prikaz snage Partizana, jer ni u jednom trenutku nije bilo drame pred skoro 15.000 gledalaca.

Izvor: MN Press

15:21

Prvi finalista je već poznat

Crvena zvezda Meridianbet početkom ove nedelje pobedila je Budućnost i izborila plasman u finale i otišla na još jednu "jadransku" pauzu, jer je izvesno da do sledeće nedelje neće ponovo na teren i u slučaju da serija Partizana i Cedevita Olimpije bude završena u dva meča.

Izvor: MN Press

15:18

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Partizan - Cedevita Olimpija počinje u 19.30 i igra se u Štark areni. Drugi meč biće odigran u utorak u hali Stožice u Ljubljani, a eventualna majstorica zakazana je za utorak, 6. jun, takođe u Štark areni.

Izvor: MN Press

Ukratko

  • Partizan - Cedevita Olimpija 85:70
  • Prva utakmica polufinalne serije
  • Igra se na dve pobede
  • Pobednik ide na Zvezdu u finalu
učitaj još +