Za finale!

EVO KAD PARTIZAN IGRA ZA FINALE ABA LIGE! Crno-beli na jedan meč od borbe za trofej - tamo ih čeka Zvezda!

Autor Dušan Ninković

Crno-beli će imati priliku da u Ljubljani obezbede prolaz u finale, gde ih već čeka Crvena zvezda.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana su zbog obaveza u četvrtfinalu Evrolige "jedva" pronašli termine za odigravanje ABA lige, što se delimično odrazilo i na njihove partije u okršaju sa Studentskim centrom, ali već u polufinalu je priča drugačija. Tim Željka Obradovića pregazio je Cedevita Olimpiju u Beogradu i sada je na samo jedan korak od velikog finala protiv Crvene zvezde.

Priliku da se domognu mečeva za titulu - u kojima će imati prednost domaćeg terena - crno-beli će pokušati da iskoriste već u Ljubljani. Protiv slovenačkog tima će tražiti drugu pobedu i kraj polufinalne serije, a ostaje da se vidi da li Cedevita Olimpija ima spreman odgovor nakon ne baš sjajne partije koju su prikazali u Beogradu.

Partizan se sigurno neće opustiti zbog pobede u prvom meču - Željko Obradović želi da njegov tim u Ljubljani završi seriju, a zatim ubrzo počne i borbu za trofej koji navijači čekaju od aprila 2013. godine!

KAD I GDE SE IGRA?

Drugi meč polufinalne serije između Partizana i Cedevita Olimpije na programu je u utorak, 30. maja. Termin je 18:00 časova, a mesto odigravanja hala Stožice. Pre nekoliko nedelja pisalo se da bi baš ova dvorana mogla da bude dom Partizanu ukoliko se u Beogradskoj areni ne pronađu termini za njih, ali do toga nije došlo.

Hala Stožice nalazi se u blizini istoimenog stadiona i hipodroma, na desnoj obali reke Save koja protiče kroz glavni grad Slovenije. Kada se u njoj igra košarka ima kapacitet od 12.500 mesta.

KO SUDI?

Za pravdu će na ovom susretu biti zadužena sudijska trojka u sastavu: Miloš Koljenšić, Luka Kardum i Denis Hadžić. Koljenšić (44) je iskusni crnogorski sudija i već godinama je dobro poznat na regionalnim parketima. Između ostalog, Partizanu je sudio i u veoma važnim mečevima protiv Crvene zvezde. Njemu će pomagati Kardum i Hadić, koji će u ovom okršaju predstavljati Hrvatsku.

GDE JE PRENOS?

Direktan televizijski prenos možete pratiti na televiziji Arenasport. Kao i uvek, tekstualni prenos meča biće i na MONDU, a u toku njega dobićete sve najvažnije informacije o meču koji može da nam ponudi ime drugog finaliste regionalnog takmičenja za ovu sezonu. Podsećamo, polufinala se igraju na dve, a finala na tri dobijene utakmice!