Košarka

NABAVIO SAM JOKIĆEV BROJ, POSLAĆU MU PORUKU! Novak Đoković čuo šta je Nikola rekao o njemu: Nismo bili u kontaktu...

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković poslao je javnu poruku Nikoli Jokiću, a uskoro će mu pisati i privatno.

Izvor: Tennis channel/Printscreen/TV Arena sport

Novak Đoković aktivno prati karijeru Nikole Jokića i njegove uspehe u NBA ligi. I pored svojih obaveza na Rolan Garosu, Nole nalazi vremena da bar na društvenim mrežama gleda isečke i da se tamo oduševi "Jokerovim" potezima u Americi. "Video sam pre pola sata 'Sombor-šafl', objavili su na NBA Instagramu neki od njegovih koševa koje pogađa sa jedne noge, dok ide unazad, preko Entonija Dejvisa i Lebrona. On je za mene MVP, sigurno. "Mislim da niko ne može da uradi ono što on sada radi. Najbolji je košarkaš na svetu, navijam za njega iz sveg srca, ponos je Srbije i svi smo ponosni na njega", rekao je Đoković u jednom intervjuu u Parizu.

Kada ga je voditelj podsetio na Jokićeve reči, da je Đoković pravi ponos Srbije i da je daleko od njega, Novak je reagovao veoma emotivno: "Video sam njegov intervju i polaskan sam. Zaista sam mu zahvalan. Nismo bili u kontaktu, juče sam nabavio njegov broj, teško ga je naći ovih dana, ali poslaću mu poruku da mu zahvalim. Dirnuo me je divnim rečima i mislim isto o njemu. Tako je skroman, tako jednostavan momak. U jednoj od najpopularnijih liga na svetu je u svim sportovima i dominira tri godine. Slušajući Lebrona, Dejvisa, Embida, Adetokumba... Koliko pohvala imaju za njega, sve to me čini ponosnim na njega. Mi u Srbiji smo košarkaška nacija, bili smo dosta dobri u tom sportu, ali nikad nismo imali nekoga tako uspešnog u NBA ligi kao njega. Sve pohvale njemu i nadam se da ću ga jednog dana gledati kako igra uživo".

Dok Novak Đoković u Rolan Garosu igra za titulu i za prvo mesto "Večne liste" osvajača grend-slem trofeja, Nikola u Americi još čeka rivala u velikom NBA finalu, u kojem će igrati prvi put za titulu prvaka najjače lige na svetu. Sjajno je biti ljubitelj sporta u Srbiji u vreme kada imamo aktivnog najboljeg tenisera svih vremena i bez dileme najboljeg košarkaša na planeti. A još je lepše kada javno šalju ovako lepe poruke jedan o drugom.