Ne traži izgovore

VEROVATNO SU UMORNI, ALI JA HOĆU DA VIDIM ŽELJU! Željko ne oprašta igračima poraz: Igrali smo 15 minuta, sve ostalo...

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović nije želeo da traži izgovore za poraz njegove ekipe od Cedevita Olimpije u drugom meču polufinala ABA lige.

Izvor: Youtube/Cedevita Olimpija TV/printscreen

Partizannije uspeo! Želeli su crno-beli da uđu u finale i da zakažu duele sa Crvenom zvezdom za titulu, ali ih je ekipa Cedevita Olimpije savladala 95:83. Pre svega su crno-beli nadskočeni, a trener Željko Obradović je istakao da je njeogv tim nadigran. 

Istakao je da je meč u prvih 15-ak minuta izgledao ravnopravno, ali da je od tada sve otišloi na stranu domaćina koji je u svim aspektima bio bolji rival. 

"Želim da čestitam ekipi Cedevita Olimpije na zasluženoj pobedi, mislim da su igrali neuporedivo bolje od nas. Da sem prvih 15-ak minuta da su posle toga odigrali mnogo bolje na svakom planu. Na energetskom što se tiče želje, ali i što se tiče samo košarke koju oni igraju. U jednoj prelepoj atmosferi i to uvek treba istaći", istakao je na startu Željko Obradović. 

Novinare je zanimalo i da li je njegov tim posle paklene završnice u Evroligi i ogromnog broja utakmica umoran. "Iskreno tim izgleda umorno. O tome sam pričao kada sam pričao o energiji i želji da se igra danas. Kada se pogleda broj šuteva mi smo imali 63, oni su imali 60, iako su imali mnogo skokova. Ipak, terali smo ih da mnogo gube lopte. Verovatno su umorni, ali ovo je plejof i svako od njizh mora da ima neverovatnu želju da nastave i da odu u finale. Sada je 1:1, serija se seli u Beograd i imamo sedam dana da se pripremimo na pravi način i da odigramo poslednje utakmice", završio je Obradović.