Košarka

DVOSTRUKI MVP NBA POČINJE DA IGRA FUDBAL: Biće u timu sa Fabregasom i igraće protiv žena - za nagradu od 1.000.000 $!

Autor Nikola Lalović

Stiv Neš menja teren, igraće na travi sa fudbalskom loptom! Doduše, pravila će biti malo drugačija nego inače...

Izvor: Profimedia

Nekadašnji dvostruki MVP NBA lige zaigraće fudbal! Ne, nije u pitanju Nikola Jokić koji mora da igra finale NBA lige koje kreće od petka, već Stiv Neš! Kanađanin koji je bio najbolji igrač NBA lige 2005. i 2006. godine nikada nije krio da obožava fudbal, a sada će zaigrati za ekipu Komo 1907 zajedno sa Seskom Fabregasom!

U pitanju je turnir koji se organizuje u Americi, a pobednik će odneti 1.000.000 evra. Italijanski drugoligaš Kmo je za ovo takmičenje rešio da se pojača Fabregasom koji je suvlasnik tima, ali i nekada najboljim NBA plejmejkerom. 

"Uzbuđen sam što ću se pridružiti Komu ove godine, za mene je uvek uzbudljivo da budem na terenu sa profesionalnim fudbalerima. Ne mogud a dočekam ovo", izjavio je Neš, koji je inače veliki navijač Totenhema. 

Nešov otac se bavio fudbalom, a sam Neš je suvlasnik MLS tima Vankuver Vajtkeps. Dok čeka novi posao u NBA ligi nakon što je otpušten sa mesta prvog trenera Bruklina on će igrati na turniru na kome će biti i Borusija Dortmund, Vest Hem, Reksam, Hapoel Tel Aviv, Šarlot, ali i timovi poput selekcije prijatelja Klinta Dempsija i ženske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. 

Komo će se takmičiti u grupi E sa Reksamom, Sej Vord FC i ženskom reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država,  a zanimljivo je da će se mečevi igrati sedam na sedam, a ne 11 na 11. 

Tagovi