Lepo!

EVROPSKA KOŠARKA PREUZIMA NBA LIGU! Čuveni Hrvat izneo KONTROVERZNO mišljenje - pomenuo i Nikolu Jokića!

Autor Dušan Ninković

Brat legendarnog Dražena Petrovića zaključio da Evropa osvaja NBA ligu!

Izvor: MN Press/Zoom/denver Nuggets/printscreen

Nikola Jokić je i tokom tekuće sezone pokazao da je najbolji NBA igrač - nema veze što nema MVP priznanja - a partije srpskog centra i mečevi sa Majamijem u finalu najbolje lige naterali su Acu Petrovića da izvlači zaključke o modernoj košarci. Nekadašnji selektor Hrvatske i čovek koji je nedavno napustio savez zaključio je da evropski stil košarke preuzima NBA ligu!

Ovu tvrdnju, koja je vrlo smela, brat pokojnog Dražena Petrovića potkrepio je "dokazima". Svoju teoriju razvio je zbog osvajača MP priznanja u prethodnim sezonama i finala koje ćemo gledati ove sezone.

"Nakon što već godinama neamerički igrači su MVP lige, dobili smo i finale Denver - Majami koji po načinu igre imaju i evropski štih. Nisu odustali od klasičnih petica (Jokić, Adebajo), ne igraju isključivo sa niskim petorkama, a u napadu imaju akcije koje se često igraju u Evropi", napisao je Aco Petrović na svom Tviter profilu.

Podsećamo, u prethodnih pet godina su neamerički košarkaši osvajali priznanje za najboljeg igrača regularnog dela sezone. Janis Adetokunbo je bio najbolji u dve sezone, zatim je taj trend nastavio i Nikola Jokić, a ove godine je priznanje otišlo u ruke Džoela Embida. Mnogi smatraju nezasluženo, jer je srpski košarkaš i u ovogodišnjem prvenstvu pokazao da je najbolji igrač lige