Košarka

FIBA SE IZVINJAVALA FRANCUSKOJ ZBOG SRBIJE! Stavili naš tim ispred, pa morali da objašnjavaju: Medalje govore za sebe!

Autor Nikola Lalović

Marina Maljković i njene lavice biće među favoritima za osvajanje medalja na Eurobasketu koji je na programu u Izraelu i Sloveniji.

Izvor: Profimedia

Čekamo Eurobasket 2023. za dame koji počinje sredinom juna, a FIBA smatra da je Srbija treća selekcija u Evropi! U najnovijoj rang listi na prvom mestu se našla selekcija Španije, druga je Belgija, a Srbija je na trećem mestu ispred Francuske. I novinari sa FIBA sajta su se zbog toga izvinili Francuskinjama, ali..

"Ok, izvinite francuski navijači. Logika možda nije na mestu da Srbija bude ispred Francuske kada je na pripremama Marina Maljković sa svojim timom imala dva poraza. ipak istorija pokazuje da više nego kod bilo kog drugog tima morate da ignorišete prijateljske utakkmice Srbije jer su ove devojke uvek spremne za leto. Njihove dve titule i bronza u 2019. su dokaz ovoga", piše u obrazloženju ove odluke. 

Na petom mestu posle Francuske stoji Italija, a zatim slede Turska, Velika Britanija, Letonija, Izrael i Mađarska.  Naše devojke se takmiče u grupi D sa Mađarskom, Turskom i Slovačkom, a mečeve će igrati 15. juna, zatim 16. i 18. Srbija je u svojoj grupi veliki favorit, ali ako hoće direktno u četvrtfinale moraće da osvoji prvo mesto.