Napreduje

NBA TIMOVI SE OTIMAJU ZA ŽELJKOVOG BISERA: Partizan ga pustio u Ameriku, on oduševio skaute - svaki dan sve više vredi!

Autor Nikola Lalović

Tristan Vukčević je otišao na "Draft kombajn" da ubedi nekoga da ga uzme na predstojećem NBA draftu. I ubedio je!

Izvor: Instagram/printscreen/draftexpress

Oduševio je NBA skaute u Americi Tristan Vukčević i kako se draft približava on stoji sve bolje! Očekivan je prvo kao jedan od poslednjih pikova na predstojećem draftu, potom oko pedesetog mesta, a sada je vrlo blizu prve runde! Noga prognoza pred draft ga stavlja na 36. mesto!

Sa tog mesta bi ga uzela ekipa Orlando Medžika koja na pozicijama četvorke ima najboljeg rukija sezone Paola Bankera, ali ne bi se bunili da dodaju još talenta ispod koša! 

"Iako nisu svi ubeđeni u njega čak ni posle neverovatnih merenja na "Draft kombajnu", a pre svega se pod znak pitanja stavlja njegova defanziva, on je i dalje vrlo uzbudljiv za timove koji biraju oko 30 mesta. Sa tom visinom imao neverovatan šut i jako je vešt sa loptom", navodi u svojoj analizi NBA ekspert Džonatan Vaserman

Što se tiče samog vrha liste tu nema promene ni kod koga, San Antonio Sparsi će birati Viktora Vembanjamu i probati da od njega naprave novog Tima Dankana. Kao drugi pik za Šarlot se predviđa Brendon Miler, krilni igrač Alabame, a plejmejker Skot Henderson se vidi kao treći pik Portlanda. Sa četvrtzog mesta Hjuston bi trebalo da bira Amena Tomsona, a peti pik bi trebalo da bude Kem Vitmor koga bi uzeli Pistonsi.

U ovoj draft prognozi iz obe runde drafta je ispao Nikola Đurišić, ali on i dalje ima nadu da će biti izabran i da će od naredne godine Mega imati još jednog igrača U NBA ligi.