Majstor!

JOKIĆ JE KOŠARKAŠKI GENIJE KAKVOG NEMA NA SVETU! Nikola prstima pokazao SVE što će se desiti - pogledajte! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nikola Jokić uticao na dešavanja na terenu i pomogao saigračima da odbrane napad Majamija.

Izvor: Twitter/matissa15/printscreen

Košarkaši Denvera su savladali Majami u prvom meču finala NBA lige, a Nikola Jokić je bio najefikasniji igrač utakmice na kojoj je ubeležio novi tripl-dabl. Iako je statistički najbolji igrač Nagetsa, nekada brojke nisu dovoljne da pokažu koliko je bitan za tim. Često i odbrana tima iz Kolorada zavisi od košarkaške inteligencije srpskog centra, a tako je bilo i kada je pročitao akciju tima sa Floride.

Na društvenim mrežama se pojavio fantastičan snimak na kojem se vidi kako Nikola Jokić utiče na igru Denvera! Nakon što je shvatio kakve instrukcije od stručnog štaba dobija Kajl Lauri, Nikola Jokić je nonšalantno prstima pokazao pištolj, odnosno signalizirao saigračima kako će izgledati sledeći napad. Nakon što je šutnuo slobodna bacanja, Majami je krenuo u akciju i pokušao Denveru da "proda" baš taj napad. Pogledajte kako je to izgledalo:

Nikola Jokić je znao šta će Majami Hit da igra, pa je na vreme izrotirao i našao se na pravom mestu u pravo vreme. Njegove instrukcije sa linije penala shvatili su i ostali igrači, pa je Denver na nešto manje od osam minuta do kraja susreta naterao protivnika da izgubi loptu. Ovaj potez nije bio ključan za pobedu u prvom meču finalne serije, ali odlično pokazuje kako Jokić shvata košarku i koliko tim zavisi od njega.