Košarka

NEKA DENVER OSTANE NEOSVOJIVA TVRĐAVA, NEKA BUDE 2-0! Majami mora u napad, a Nikola Jokić će biti spreman!

Autor Mladen Šolak

Denver i Majami igraju drugu utakmicu finalne serije NBA lige.

Izvor: Profimedia

U noći između nedelje i ponedeljka, Denver i Majami odigraće drugu utakmicu finalne serije NBA lige, nakon koje bi Nikola Jokić i saigrači mogli da ponesu na Floridu vođstvo 2-0 u seriji. Naravno da neće biti lako i da bi Majami mogao da pogađa više nego u prvoj utakmici finala (Maks Štrus je gađao trojke 0/9), ali "Džoker" i ekipa sigurno su spremni i znaju šta je potrebno da se napravi i drugi korak ka najvećoj nagradi.

Uostalom, i Denver ima još mnogo neiskorišćenog baruta, pa je i Majkl Porter u pobedi u prvoj utakmici pogodio samo dve trojke iz 11 pokušaja, iako je to apsolutno iznenadilo Jokića. "Mislio sam da ih je dao bar sedam, to je ludo", podigao je obrve Srbin posle utakmice.

Jokić je u tom susretu ubacio 27 poena, uz 10 skokova i 14 asistencija, dominantno je razigrao saigrače, pre svih Džamala Mareja (26 poena, 11/22 iz igre) i više nego jasno je da će ponovo biti potrebno da Nagetsi odigraju kao i do sada - timski, da bi odgovorili na žestinu ekipe Erika Spulstre.

Nagetsi su ove sezone nepobedivi u plej-ofu na svom terenu i imaju u Koloradu skor 9-0, odmorniji su od Majamija koji je posle majstorice protiv Bostona putovao pravo u Denver na početak serije i taj faktor energije mogao bi da dođe do izražaja i u utakmici broj "dva". U Americi su saglasni da je ipak ove noći ključna šansa za Majami da "brejkne" domaćina i da potpuno otvori seriju za titulu. Meč će početi u 2 časa.

Raspored za sada zakazanih utakmica finala:

  • Nedelja na ponedeljak - 2
  • Sreda na četvrtak - 2.30
  • Petak na subotu - 2.30