KAD NE VALJA...

JOKIĆ NIJE MOGAO DA SKRENE POGLED SA PAPIRA! Čudom se čudio celu konferenciju, nije mogao da veruje šta vidi! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić nije zadovoljan mnogim stvarima i to je video u statistici.

Izvor: YouTube/Free Dawkins

Majami je u gostima savladao Denver 111:108 i tako je izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji NBA lige, a iako je bilo grešaka na štetu Nagetsa, utisak je da je domaći tim jako loše odigrao završnicu utakmice. To je primetio i Nikola Jokić koji je na konferenciji za medije koja je trajala oko šest minuta, praktično sve vreme gledao u papir sa statistikom ispred sebe i pokušavao je da pronađe razlog poraza.

NIkola Jokić je postigao 41 poen i ovo je bila još jedna odlična partija za njega, ali ne i za njegove saigrače, pa je tako Somborac čitajući statistiku primetio da je poslednja deonica bila posebno loša. U prvi mah je pročitao da je njegov tim dao 12, a primio je 29 poena, na šta se začudio i shvatio da mu nisu dali dobre podatke. Kada je video da su primili 36 poena, veoma se razočarao i složio sa svojim trenerom Majklom Melounom koji je bio veoma grub posle utakmice i poručio je da je razlog poraza bio u nedovoljnom trudu, odnosno smatra da njegovi igrači nisu uložili dovoljan napor da dobiju meč.

"Da... To ne sme da bude pitanje, nismo dobro igrali dobro u poslednjoj četvrtini. Postigli su 36 poena u poslednjoj četvrtini i to nije dobro, imali su više skokova u napadu... "Nismo želeli da izgubimo kod kuće, desilo se, moraćemo da živimo sa tim. Idemo u Majami po pobede", rekao je Nikola Jokić koji je takođe apostrofirao lošu komunikaciju i manjak discipline kao osnovni razlog zbog kog je Majami uspeo da napravi "brejk" na njihovom terenu.

Posle meča mnogo se pričalo i o Majamijevom "planu" za Jokića po kome su pustili srpskog centra da pogađa, ali ne i da asistira svojim saigračima. To pitanje se nije dopalo treneru Majamija Eriku Spolstri koji je rekao da je to laičko posmatranje stvari, a nije ni Jokić oduševljen zbog priče o statistici.

"Imao sam samo četiri asistencije? Ne znam, ne mislim o asistencijama ili bilo čemu drugom. Nemam odgovor na to pitanje. Igrao sam... Nisam razmišljao o statistici, to je to".

Nikola Jokić
Izvor: Youtube/Free Dawkins