HIT!

JOKIĆ "SRBUJE" PO AMERICI, SVI POLUDELI ZA NAŠIM OBIČAJEM: Džordan usvojio srpski pozdrav, triput ili nikako! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Deandre Džordan se brzo navikao na srpski pozdrav sa Nikolom Jokićem.

Izvor: Twitter/NBA/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić privukao je veliku pažnju brojnim svojim majstorijama na košarkaškom terenu, ali čak i zbog načina na koji se pozdravlja sa svojim saigračem Deandreom Džordanom. Posle svake pobede Denvera, Jokić i Džordan se po tri puta poljube u obraz, što je zapalo za oko američkim medijima koje je čudilo što se ljube jednom više nego što je inače običaj u većini zemalja?

Snimci "srpskog pozdrava" Jokića i Džordana imaju višemilionski broj pregleda na društvenim mrežama, a sada je rezervni centar Denvera konačno objasnio i kako je došlo do toga da usvoji tri poljupca.

"To je srpski pozdrav! Da li se sećam kada sam prvi put to uradio posle meča? Uh, to je Nikola uradio, video sam da to radi sa Bobanom Marјanovićem u Hjustonu, pitao sam ga šta to radi i onda smo to počeli da radimo. Sada je postala rutina, inače smo bacali pet jedan drugome ili smo se rukovali. Nije bitno koji obraz je prvi, samo je bitno da se poljubite triput", objasnio je Deandre Džordan koji je u Denver stigao prošlog leta.

Bez obzira što Džordan "greje mesto na klupi" Nikoli Jokiću cele sezone, njih dvojica imaju fantastičan odnos i to što je usvojio srpske običaje samo govori da poštuje Somborca.