Kraj?

IGRAO ZA ZVEZDU, PA SA 40 UŠAO U LEGENDU: Sada je kraj, podigao Evropski trofej i oprostio se od kluba!

Autor Nikola Lalović

Oliver Stević je podigao trofej Evrokupa, a onda se emotivno i sa stilom oprostio od Gran Kanarije. Ne i od košarke!

Izvor: Profimedia

Kao kapiten je podigao najveći trofej u istoriji kluba i na pragu 40. rođendana rekao zbogom! Oliver Stević se na spektakularan način oprostio od Gran Kanarije, ekipe u koju je došao kao veteran, a ipak je uspeo da učini dovoljno da uđe u istoriju. 

Stigao je 2020. godine iz Fuenlabrade, a nekadašnji centar Crvene zvezde koji je na početku četvrte decenije života prvi put došao u Španiju dočekao je i petu deceniju u najjačoj evropskoj ligi na svetu. Sada je došlo vreme za rastanak i nakon što je osvojio Evrokup neće ga biti u ekipi za narednu sezonu. Nakon dve i po sezone, 74 meča u Endesa ligi i 36 u Evrokupu napušta klub. 

"Došao je kraj jednog ciklusa, bilo je ovo putovanje puno prelepih momenata i završilo se na najlepši mogući način. Kada sam stigao ni u najluđim snovima da ću ovde proživeti najbolje trenutke karijere i da ću dići trofej kao kapiten ovog sjajnog kluba", napisao je emotivni Stević. 

On se zahvalio saigračima, navijačima, stručnom štabu, a posebno Jaki Lakoviču, svom nekadašnjem saigraču, a u poslednjoj sezoni u Gran Kanariji i treneru. U karijeri o kojoj je pričao u velikom trodelnom intervjuu za MONDO branio je boje mnogih klubova: FMP-a, Borca iz Čačka, Kopera, Šljonska, Vroclava, Crvene zvezde, Oldenburga, Bilbaa, Kasalea, Zjelone Gore, Fuenlabrade, Andore, Igokee, Mirafloresa, Huventuda i na kraju Gran Kanarije. Prvi trofej u karijeri osvojio je 2013. godine kada je sa Zjelonom Gorom bio prvak Poljske, a drugi deset godina kasnije u Evrokupu. Ipak u intervjuu za MONDO je najavio da planira košarku da igra i sa 40 godina. Sada ima 39, 40. rođendan pada 18. januara 2024. godine i videćemo da li će neki klub želeti da mu ispuni tu želju!