Košarka

NAVIJAČI ULETELI U TEREN, A ONDA SEVNULA TROJKA KAO SALETOVA! 6 sekundi LUDILA u derbiju - Itudis POBESNEO kad je video!

Autor Mladen Šolak

Fenerbahče i Efes odigrali su čudesnu završnicu utakmice finala turskog plej-ofa

Izvor: Twitter/Eurohoopsnet

Efes je pobedio Fenerbahče u drugoj utakmici finalne serije 92:90 i izjednačio na 1-1 u pobedama. Koš odluke postigao je Vil Klajburn, trojkom za muk u Fenerovoj hali, u poslednjoj sekundi, preko dvojice igrača domaćina, među kojima je jedan bio srpski košarkaš Marko Gudurić.

Nekoliko trenutaka pre toga, navijači Fenera doslovno su utrčali u teren, a hala je eksplodirala zbog zakucavanja Najdžela Hejs-Dejvisa na šest sekundi do kraja, za vođstvo Fenerbahčea 90:89. Efes nije imao tajm-aut na raspolaganju, lopta je krenula ispod koša Fenera, došla do Klajburna, koji je pogodio trojku koja zaista podseća na trojke Saše Đorđevića za Partizanovu titulu prvaka Evrope ili za pobedu SR Jugoslavije protiv Hrvatske.

Trener Efesa Ergin Ataman slavio je sa stisnutom pesnicom na terenu. Njegov tim je ponovo u igri posle debakla u prvom meču finala (66:108). Treća utakmica biće odigrana u sredu, a četvrtka u petak, dok je eventualna majstorica zakazana za 11. jun. Sa druge strane, trener Fenerbahčea Dimitris Itudis u besu je bacio tablu: