ŠOU!

OVO SAMO SRBI MOGU DA SMISLE! Navijači pevali Jokiću, nasmejaće vas do SUZA - ima veze sa konjima! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić dobio je i novu pesmicu nakon pobede Denvera nad Majamijem. Srpski navijači ga oduševili posle meča.

Izvor: YouTube/NBA/Twitter/KatyWinge/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je prethodne noći istorijski tripl-dabl u pobedi Denvera nad Majamijem (109:94) za vođstvo od 2:1 u NBA finalu. Još jednom je Jokić bio heroj navijača Denvera, ali i Srba koji su došli na gostovanje (ili žive na ovom gradu na Floridi) i koji su ga bodrili čak i kada se utakmica čula, pa je tako ispred hale odjekivalo duhovito skandiranje koje će sigurno oduševiti Somborca.

"Čije konje jašeš Nikola, Nikola...", skandirali su posle meča navijači srpskog košarkaša na dobro poznatu melodiju, čime su zaintrigirali i brojne američke novinare koji su se pitali šta uopšte znače ove reči i zbog čega ih skandiraju najboljem igraču planete.


Naravno, dobro je svima poznata ljubav Jokića prema konjima, što je primetio čak i Kevin Durent koji je u obrisanom tvitu napisao da ga to zanima mnogo više od slave. Uostalom, Jokić čim završi sezonu odlazi u rodni Sombor gde najveći deo vremena provodi u štali: "Volim njihov miris. Najbolji osećaj na svetu je kada ih hranite, sam zvuk kada jedu u štali je najbolji zvuk koji možete da čujete. To je nešto što samo ljudi koji vole konje mogu da osete".

Podsetimo, prethodne noći Nikola Jokić je upisao tripl-dabl u kome je zabeležio čak 32 poena, 21 skok i 10 asistencija, što nikad niko nije uspeo u NBA plej-ofu, pa je srpskom košarkašu bilo neprijatno da govori na ovu temu sve dok nije konačno čuo srpski jezik i obradovao se - verovatno podjednako kao i skandiranju ispred hale.