Košarka

NEĆE DA SUDE DERBIJE ZVEZDE I PARTIZANA! Srpske sudije otkazuju pred finale ABA lige - ČETVORICA rekla "Ne"!

Autor Mladen Šolak

Srpski arbitri otkazuju učešće u utakmicama velike tenzije.

Izvor: MN Press

Srpski arbitri redom otkazuju učešće u finalu ABA lige. Prema pisanju "Sportskog žurnala", u seriji za regionalnu titulu ne žele da sude sudije sa najvišim rejtingom, Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Uroš Nikolić, a pridružio im se i Uroš Obrknežević. On je obavestio ABA ligu da je tokom juna na putovanju.

Svi znaju koliku težinu, a samim tim i tenziju nosi ova serija, koja podrazumeva neizostavan i ogroman pritisak na sudije. Arbitri su procenili da im u ovom trenutku taj stres nije neophodan i zato će prepustiti kolegama iz drugih zemalja regiona da sude utakmice najvećih srpskih klubova.

Prethodna dva regionalna "večita" derbija ove sezone sudile su sudije iz Slovenije i Hrvatske - Damir Javor, Josip Radojković, Marko Mustapić, Tomislav Hordov, Milan Nedović i Luka Kardum. Po svemu sudeći, među tim arbitrima trebalo bi tražiti i one koji će da sude predstojeće derbije.

Kada će to finale početi? Još je neizvesno, jer su ABA liga i Superliga prvobitno odredili kalendare koji preklapaju utakmice dve serije, a Crvena zvezda Meridianbet učestvuje u obe, dok Partizan ni ove sezone ne učestvuje u domaćem takmičenju. U četvrtak su dva takmičenja našla kompromis, predložila novi kalendar finala, ali je do petka ujutru taj kalendar prihvatila samo Zvezda, dok je Partizan odbio da dan kasnije od predviđenog zaigra finalnu seriju.