To je to

PARTIZAN PRISTAO, IGRAĆE SA ZVEZDOM ZA TITULU - EVO I KADA! Crno-beli tražili jedno od ABA lige i ODMAH dobili odgovor

Autor Nikola Lalović

Definitivno je zakazano finale Partizana i Crvene zvezde Meridianbet u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan se oglasio i pristao na termin odigravanja finala ABA lige! U saopštenju za javnost crno-beli su naveli da je odlukom ABA lige finalna serija zakazana za 13. jun i pozvali svoje navijače da kupe ulaznice za prvi meč na kome su domaćini. Uz to, Partizan je tražio od ABA lige da "majstorica" bude pomerena sa 23. na 22. jun zbog zauzetosti Štark arene i prema saznanjima MONDA, ABA liga je taj apel odmah uslišila. U skladu s tim, ovo su definnitivni termini:

  • 13. jun: Partizan - Zvezda 20
  • 15. jun: Partizan - Zvezda 20
  • 18. jun: Zvezda - Partizan 20.30
  • 20. jun: Zvezda - Partizan*
  • 22. jun: Partizan - Zvezda*

Do problema oko odigravanja finala ABA lige došlo je zbog sudaranja kalendara dva takmičenja - Superlige Srbije i ABA lige. Prvobitno je finale bilo zakazano za dan ranije, 12. jun, ali je u dogovoru čelnika ABA i KLS nađeno kompromisno rešenje i finale je pomereno. Na to je isprva pristala samo Crvena zvezda Meridianbet, a onda je dan kasnije pristao i Partizan.

"Nakon odluke koju je na osnovu svojih ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige doneo njen sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija regionalnog šampionata će umesto 12. juna, početi dan kasnije. To znači da će Partizan Mozzart Bet napad na titulu šampiona AdmiralBet ABA lige početi 13.06. od 20 časova u Štark areni", navodi se u saopštenju KK Partizan. 

"Kao što je od juče poznato, Partizan Mozzart Bet je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako Klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija... Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana pre finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige. Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje".

"Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan Mozzart Bet poziva navijače da u prve dve utakmice ispune Štark arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-belima. Ne bi prvi put bio da neko pokuša da isprovocira navijače Partizana kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja tribina ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne. Klub apeluje na navijače da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana Mozzart Bet".

Tagovi