Plan!

DENVER TREJDOVAO TOKOM NBA FINALA! Nikola ih vodi do prstena, a oni "sklapaju" tim - dobili su TROJICU igrača!

Autor Dušan Ninković

Potpuno neverovatna situacija jer tim koji vodi u NBA finalu trejduje pikove za predstojeće draftove.

Izvor: Profimedia

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić vodi svoje Denver Nagetse ka prvoj tituli u istoriji ove NBA franšize, a dok se on protiv Majami Hita bori za prsten, čelnici rade drugačiji posao. Tim iz Kolorada ne prepušta slučaju ništa, pa je tako već počelo građenje tima za naredne sezone - žele da Denver bude konkurentan i u godinama koje dolaze, pa trejduju tokom finala!

Potpuno neverovatna situacija, jer verovatno nikada niste čuli da neko tokom NBA finala trejduje i završava transfere. Ali, Denver Nagetsi su se odlučili na taj korak i sa Oklahoma siti Tanderima, koji su poznati kao riznica pikova za predstojeće sezone, razmenili su četvoricu budućih NBA igrača. Denveru su pripala trojica, koje će verovatno uskoro proslediti negde drugde, dok je Oklahoma dobila pika koji će tek za šest godina stići u NBA!

Šta Denver dobija trejdom:

  • Najlošiji pik Oklahome u prvoj rundi drafta 2024. godine
  • 37. pik sa drafta 2023. godine
  • Pik druge runde drafta 2024. godine

Šta Oklahoma dobija trejdom:

  • Zagarantovanog pika prve runde 2029. godine

Iako ovaj trejd ne utiče direktno na sezonu koju Denver Nagetsi privode kraju, jasno je šta su čelni ljudi franšize želeli da urade. Ovakva situacija daje timu iz Kolorada malo više slobode da tokom leta poboljšaju pregovaračku poziciju, naprave nekoliko novih trejdova i tako ojačaju tim ili potpišu "jeftine" ugovore sa igračima koji su već duže u ligi.

To bi značilo da Denver Nagetsi planiraju i naredne godine borbu za sam vrh NBA lige - imaju Nikolu Jokića koji igra u spektakularnoj formi, a njegovih najbitniji saigrači poput Džamala Mareja i Majkla Portera juniora su i dalje veoma mladi i franšizi u godinama koje dolaze mogu da donesu mnogo. Tako će Jokićev tim osnovu koju već ima pokušavati da nadogradi i tokom leta i tokom naredne sezone, u još jednom napadu na NBA titulu!