Košarka

"NISI TI MOGAO U ZVEZDU!" Hit priča Bolića o prelasku Divca u crveno-bele: Prvo Partizan i NBA, e onda si se dokazao!

Autor Nikola Lalović

Ta dva meča Vlade Divca u Crvenoj zvezdi se i dalje pamte!

Izvor: MN Press/YouTube/screenshot/Jao Mile podcast

Vlade Divac je legenda Partizana, kluba u kome se formirao i odakle je otišao u NBA, ali tokom NBA lokauta 1999. godine odigrao je dva meča za Crvenu zvezdu. Stigao je da pomogne timu u Evroligi i tada se desila čuvena pobeda nad Žalgirisom. 

Saigrač u tom timu Crvene zvezde bio mu je Zlatko Bolić, a i danas ga zadirkuje zbog odluke da obuče crveno-beli dres, pa makar i na samo dva evroligaška meča!

"Divac je bio mesec dana u Crvenoj zvezdi. Uvek se šalim kad se vidim sa Dikijem: 'Nisi mogao ti tek tako lako da dođeš Crvenu zvezdu. Ti si probao da dođeš u Crvenu zvezdu, pa si onda video da nisi za Zvezdu, oni su te kao proglasili netalentovanim, pa si otišao u Partizan. Iz Partizana si otišao u NBA, pa si tek iz NBA mogao da dođeš u Crvenu zvezdu da igraš. Morao si da se dokažeš'", ispričao je Bolić u podkastu "Jao Mile" kod Mileta Ilića.

Tada se Divcu završavao ugovor sa Šarlot Hornetsima i prelazio je u Sakramento Kingse, sa kojima je napravio najveće uspehe u karijeri u NBA. Bio je na vrhuncu karijere i bilo je neverovatno iskustvo igrati sa njim. 

"To je šala, naravno da je šala. Divac je ogroman igrač velika legenda i naravno da mi je bila velika čast i zadovoljstvo da igram sa njim. To je bilo neverovatno koliko je bilo lako igrati sa njim. Kad imaš nekog ko je pod košem, a razmišlja kao plejmjeker u ono vreme. Natprosečna košarkaška inteligencija. Pa te godine smo mi jedini pobedili Žalgiris u Beogradu, a Žalgiris je te godine osvojio Evroligu", završio je svoju priču Zlatko Bolić.