Spremni na sve

PRAVE NOVI SUPERTIM U NBA, SVE ZBOG JOKIĆA: Nikola ih RAZBIO, pa sada prave pakleni plan - hoće bivšeg MVP-a!

Autor Nikola Lalović

Nikola Jokić tera timove da rade sve kako bi ga pobedili naredne godine!

Izvor: Profimedia

Napravili su supertim, a Jokić ih je opet pobedio! Sada su odlučili da naprave još jači supertim i napadnu titulu naredne sezone. Finiks Sansi očigčedno idu na sve ili ništa, pošto je ova ekipa prema navodima ESPN-a rešila da dovede još jednog nekadašnjeg MVP-a NBA u svoje redove. 

Devinu Bukeru i Deandre Ejtonu koje je Finiks draftovao i razvio pridužio se tokom ove sezone Kevin Durent, ali nije to bilo dovoljno da se pobede Denver Nagetsi i Nikola Jokić, pa je Finiks ispao u polufinalu Zapada. Finiks će u nameri da se pojača uraditi sve da dovede i Džejmsa Hardena! Bek ima opciju da prihvati jednogodišnji ugovor u Filadelfiji i to će verovatno odbiti, ali je veliko pitanje kako će izgledati budžet ekipe za narednu sezonu.

Problem prave već ogromni ugovori ostalih zvezda i manjak prostora u "seleri kepu". Ipak, postavlja se mogućnost otpuštanja Krisa Pola čime bi se sačuvalo 15-ak miliona iz budžeta za narednu godinu, ali ni to nije dovoljno prostora za Hardenov ugovor. Takođe, Finiks želi zapravo da zadrži Pola, samo da mu smanji platu, tako da sada ekipu čeka veliko proračunavanje i planiranje. 

Verovatno će se odreći igrača poput Torija Krejga, Bismaka Bijomba, Terensa Rosa i Ti Džej Vorena za narednu godinu, ali je pitanje da li bi sastav pun veterana mogao da izdrži celu sezonu u jako skraćenoj rotaciji.