ZAJEDNO OD POČETKA

KAKO JE NIKOLA UPOZNAO NATALIJU? JEDNO GA VEZUJE SA NOVAKOM! "Došla je ovde sa mojom braćom, kao u Somboru nam je"

Autor Branka Bajić

Nikola Jokić i Natalija venčali su se u oktobru 2020. godine, a zapravo su jedno uz drugo još otkako su bili tinejdžeri i ovo je njihova ljubavna priča.

Izvor: Instagram/jokic.natalija/printscreen

Novak Đoković ostvaruje šampionske rezultate na teniskom terenu, te je pobedom u finalu Roland Garosa ušao u istoriju kao najbolji teniser svih vremena sa 23 gren slem titule, a, s druge strane, Nikola Jokić briljira na košarkaškom! O dvojici srpskih sportista bruje svetski mediji, a nakon što smo se pozabavili Jelenom Đoković, red je da upoznamo i Jokićevu najveću podršku, suprugu Nataliju.

Priča je slična Novakovoj i Jeleninoj - velika mu je podrška još od tinejdžerskih dana. Kada se Nikola preselio u Denver 2015. i ona je otišla s njim, a od tada ga prati na svim utakmicama. Ranije je dolazila sama na utakmice, a od marta 2023. je na tribinama u preslatkom društvu, s njihovom ćerkicom Ognjenom.

Natalija i Nikola su iz Sombora, a slavni košarkaš rekao je jednom prilikom da će se s porodicom vratiti u rodni grad kada završi karijeru.

Izvor: Instagram/jokic.natalija/printscreen

Dok je Nikola još igrao košarku u Srbiji, Natalija se 2013. preselila u SAD kako bi igrala odbojku na koledžu u Oklahomi. To je ujedno i bio jedan od razloga koji je Nikolu odveo u Ameriku. Kada se konačno odlučio na taj potez, 2015. godine, Natalija je napustila odbojku i pridružila mu se u Denveru. Diplomirala je na Univerzitetu Metropolitan State u Denveru 2018. godine.

Po preseljenju u Denver, Nikola je živeo u trosobnom stanu sa braćom Nemanjom i Strahinjom, a pridružila im se i Natalija. Imali su koš u hodniku, pa je Natalija svakodnevno svedočila košarkaškim utakmicama u stanu. Iako je uz sebe imao ljude koji ga vole i koje voli, Nikoli je bilo teško da se prilagodi na Denver. "Moja braća i moja devojka su došli sa mnom, tako da smo pokušali ovde da napravimo naš dom i ne dopustimo da nam smetaju razlike. Volim Denver kao grad, malo me podseća na moj rodni Sombor, jer volim prirodu, planine, reke i drveće", rekao je Jokić za SLAM magazin.

Nikola i Natalija su se verili u januaru 2020. godine, a venčali su se devet meseci kasnije, u njhovom Somboru. Venčanje je prvo bilo zakazano za jun, ali je zbog pandemije i toga što se Jokić preselio na Floridu kako bi sezonu igrao u Orlandu, odloženo za oktobar. Nikola je uvek nosio uz sebe neku stvar koja pripada njegovoj lepšoj polovini, a od dana venanja ima ritual da pred utakmicu vezuje burmu za patiku.

U septembru 2021. ostvarili su se i kao roditelji. Dobili su ćerku kojoj su dali ime Ognjena, što bi u prevdu značilo "vatrena". Nikola je nastavio da niže rekorde otkako je postao otac, a ovih dana ga malena Ognjena i supruga Natalija bezuslovno podržavaju, a često su obe u jaknama s njegovim imenom i brojem. Međutim, balansirati između NBA karijere i roditeljstva nije uvek lako, što je i Jokić sam priznao, a najteže mu pada kada igra u utakmice u gostima, pa je danima odvojen od porodice.

(Mondo)