Košarka

JOKIĆA PITALI U ČEMU JE TAJNA: "TO ME JE NAUČIO TRENER U SRBIJI" Vejd i O'Nil se nasmejali kad im je objasnio u par reči

Autor Mladen Šolak

Nikola Jokić u programu uživo otkrio recept svog i timskog uspeha Denver Nagetsa.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić i ove sezone je opčinio ceo svet svojom košarkom, predvodio Denver do najvećeg uspeha u istoriji franšize - plasmana u veliko finale - a njegova košarkaška filozofija "primila" se na ceo tim i klub. I zato su Nagetsi postali šampioni Zapadne konferencije i tako uspešan tim koji dominira već godinama.

U jednom razgovoru sa legendarnim košarkašem Majamija Dvejnom Vejdom, trostrukim NBA šampionom, Nikola je otkrio kako gleda na košarku:

  • "Nikola, pre svega rekao bih ti da ako neko voli timsku košarku, onda uživa u vašoj igri. Kao zvezda tima, koliko te raduje dok gledaš kako sa saigračima praviš takav uspeh?", kazao je Vejd.
  • "Pre svega, mislim da je to zajedništvo nešto u čemu svi rado učestvuju u timu. Ne samo u napadu, već i u odbrani. Volim da dodajem loptu, tako sam odrastao, tako igram košarku oduvek. Moj trener u Srbiji rekao mi je da koš čini jednu osobu srećnom, a asistencija dve. Mislim da su svi pokupili to, vidi se da svi hoće da nađu ekstra-dodavanje, najbolju moguću poziciju i veoma mi je drago da su svi 'kupili' ono što pokušavamo da uradimo", objasnio mu je Jokić, sasvim jednostavno i precizno, usput nasmejavši sagovornike.

Koju god "caku" da primenjuje u NBA ligi, Jokiću apsolutno uspeva. Iz godine u godinu podiže letvicu i nakon dve MVP sezone došao je na korak do večnosti - do utakmice za osvajanje titule NBA prvaka. Tak korak pokušaće da napravi u noći između ponedeljka i utorka u Denveru, kada Nagetsi i Majami budu igrali petu utakmicu finala, u kojem Jokićeva ekipa vodi 3-1 u seriji.