Košarka

JOŠ JEDAN SRBIN NAPADA NBA TITULU: Ništa od rekonstrukcije, "Uđirijaković" doveo Darka da mu donese prsten!

Autor Nikola Lalović

Darko Rajaković nije tu da razigrava mlade i da pravi novi tim, već da napadne titulu.

Izvor: Profimedia

Dva Evropljanina su vodila NBA timove i oba su Srbi! Nakon Igora Kokoškova koji je bio trener Finiks Sansa u sezoni 2018/19 sada je Darko Rajaković postavljen za prvog trenera Toronta, uz oduševljenje generalnog menadžera Masaija Uđirija.

"Dobro je vreme da se bude Srbin ovih dana, ja bih hteo da budem Masai Uđirijaković", rekao je u šali Masai Uđiri aludirajući na uspehe Novaka Đokovića i Nikole Jokića. 

Toronto je osvojio šampionsku titulu sa trenerom Nikom Nursom na čelu 2019. godine, ali otkako je ekipu napustio Kavaj Lenard ne ide ni njemu ni Reptorsima, Sada dobro obavešteni Mark Stajn najavljuje da ipak neće morati sve ispočetka Rajaković. Toronto ne planira "ribilding" tj. da otera svoje najbolje zvezde i sa mladim giračima i pikovima na draftu pravi novu ekipu. 

Ipak jasno je da će neki igrači da odu, a prema navodima američkog novinara Geri Trent junior i Fred Van Vlit kojima ističu ugovori neće produžiti saradnju. To su prva dva reza srpskog trerena koji je istakao da je "za njega sezona počela pre tri dana" i sada se to obistinjuje. Neki potezi su već napravljeni, a videćemo koji će biti sledeći.

Toronto posle prve titule koju je doneo u Kanadu želi i sledeću, a sa Rajakovićem na čelu će od naredne sezone krenuti u napad na to. Videćemo koliko će biti uspeha, ali već sada deluje da će u Torontu imati mnogo više strpljenja sa srpskim trenerom nego što su to imali sa Igorom Kokoškovom u Finiksu.