Košarka

MOLIM? DA IDEM JA? ŠTA JE BRE OVO! Treneru Zvezde dobacivali, hteo da ODE - Partizanov portparol sprečio incident

Autor Mladen Šolak

Partizanov portparol zamolio je trenera Zvezde da ostane i izvinio mu se.

Izvor: YouTube/ BC Partizan TV

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu Meridiabet i u drugoj utakmici finala ABA lige protiv Partizana, a trener crveno-belih Duško Ivanović prvi je došao na konferenciju za novinare na kojoj mu je dobacivano, pa mu se portparol crno-belih izvinjavao. "Čestitam Partizanu, iskoristio je vrlo dobro prednost domaćeg terena i vodi 2-0. Mi smo večeras igrali puno bolje u prvom poluvremenu, imali smo šanse da pobedimo, ali mislim da smo darovali ovu pobedu Partizanu sa nekim promašajima. Naročito sa padom u odbrani u drugom poluvremenu, ali dobro. Skor je 2-0, igra se na našem terenu, ništa to nama ne menja, ni naš filing da možemo da pobedimo, ni naš plan da osvojimo"

Na to je neko dobacio nešto treneru Zvezde, a on je odgovorio začuđeno: "Molim? Šta je ovo bilo? Da idem ja? Imajte malo respekta, ja imam respekta prema vama. Ajde recite sad slobodno...". Na to mu se portparol Partizana Ivan Ivković izvinio zbog upadice. "Ajde recite još nešto, recite sad slobodno", obratio se Ivanović toj osobi, ali nije bilo nastavka dijaloga.

U nastavku konferencije, na pitanje šta Zvezda može da promeni u sledećoj utakmici, Ivanović je primetio: "Nama je falilo to da smo zaboravili da utakmica traje 40 minuta u odbrani"

Na osnovu čega toliko veruje u trijumf u ovoj seriji? "Ja strašno verujem svojim igračima, znam šta oni mogu. Ako neko hoće da osvoji finale, ne može da ima sumnju da će da pobedi. Ni ja, ni moji igrači. I ja nemam sumnju", rekao je Ivanović.

Govorio je Zvezdin trener i o promašenom ziceru Stefana Lazarevića u odlučujućoj fazi meča. "Igraćemo sa maksimalnom energijom koju možemo da imamo. Promašiti zicer je sastavni deo igre . Izgleda lako, ali nekad je teško pogoditi, iako to izgleda nemoguće. Nemojmo da mislimo da je lako. Iz publike jeste, ali nije baš tako. Ali nadam se da ćemo te zicere pogoditi u narednoj utakmici", rekao je on.

Treći meč finalne serije biće odigran u nedelju uveče, a Zvezda će biti domaćin.