Košarka

DODAO JE KAMPACU I ZVEZDA JE TU IZGUBILA DERBI! Vlade Đurović: Partizan dobio zbog 3 razloga, a on je jedan od njih!

Autor Mladen Šolak

Poznati trener analizirao je pobedu Partizana u "večitom derbiju" finala ABA lige.

Izvor: MN Press/TV Arena sport

Poznati srpski trener Vlade Đurović analizirao je utakmicu Partizan - Crvena zvezda Meridianbet, u kojoj su crno-beli trijumfovali, poveli 2:0 u finalnoj seriji i došli na pobedu do osvajanja titule regionalnog prvaka. Prema njegovoj oceni, prelomna situacija dogodila se kada Zvezda nije iskoristila kontranapad pri svom poslednjem vođstvu, 46:44, u 22. minutu meča. Stefan Marković je tada utrčao u reket i izbacio loptu na distancu, odakle je Fakundo Kampaco promašio trojku, a Jam Madar je to kaznio u sledećem napadu, trojkom za vođstvo crno-belih 47:46.

"Odlučujući momenat utakmice bio je Markovićevo presecanje lopte i dribling u kontranapad. Pratio ga je Panter i umesto da odabere završnicu 'dva na jedan' i čistu situaciju, Kampaco ide na liniju za tri poena, Marković ne šutira zicer, već dodaje Kampacu, on promašuje i Zvezda je stala", rekao je Đurović za TV Arena sport.

"Dva ofanzivna faula su bila nakon toga, ali Zvezdini promašaji, izgubljene lopte, Mitrovića je pogodila lopta, pa otišla u aut... Zvezda je jednostavno stala. Drugi razlog za ovakav rezultat su Zvezdina slobodna bacanja koja su bila očaj, ali očaj. I treći razlog je Kampaco, koji je mnogo ispod svog nivoa", kazao je on.

Crveno-beli su izvodili slobodna bacanja 12/19, a Fakundo Kampaco je podbacio sa šutem za tri poena 2/9, iako je ubacio devet poena, uz sedam asistencija i tri izgubljene lopte. Na drugoj strani, Đurović je među crno-belima posebno istakao doprinos Alena Smailagića. "Oduševio me je Smailagić izvanrednom igrom u prvom poluvremenu. Imao je četiri zakucavanja, a onda Lesor, zahvaljujući Zvezdinim centrima koji su izuzetno slabo igrali odbranu. Šest zakucavanja protiv Zvezdinih centara, ne razumem koja je to odbrana, ništa mi nije jasno. Ali ja bih protiv Zvezde stalno pravio penale, jer je vrlo teško dobijati utakmicu sa ovakvim izvođenjem bacanja", dodao je Đurović.
Treći meč finalne serije biće odigran u nedelju u Zvezdinom "Pioniru" i Partizan ima šansu da pobedom osvoji titulu.