Košarka

POTPUNI HAOS - FINALE NEĆE BITI NASTAVLJENO! Dimne bombe, laseri i PREKID, šampion proglašen van terena!

Autor Mladen Šolak

Katastrofalne, ali nažalost i uobičajene scene sa jednog od najvećih košakaških derbija na sveu

Izvor: Twitter/Eurohoopsnet

Olimpijakos je šampion Grčke nakon što je četvrta utakmica tamošnjeg finala prekinuta zbog divljanja navijača Panatinaikosa. Prekid zbog gađanja, ubacivanja topovskih udara i korišćenja lasera trajao je nekoliko sati, a onda su sudije van terena odlučile da se neće dalje igrati. Tim iz Pireja je vodio u seriji 2-1 i proglašen je novim šampionom.

Olimpijakos je šampion Grčke nakon što je četvrta utakmica tamošnjeg finala prekinuta zbog divljanja navijača Panatinaikosa. Prekid zbog gađanja, ubacivanja topovskih udara i korišćenja lasera trajao je oko sat vremena, a onda su sudije van terena odlučile da se neće dalje igrati. Tim iz Pireja je vodio u seriji 2-1 i proglašen je novim šampionom.

Navijači su počeli da bacaju razne predmete na teren na oko 13 minuta do kraja, pri ubedljivom vođstvu Olimpijakosa, 63:35. Bilo je dimnih bombi, baklji, a treneri i igrači Olimpijakosa povukli su se u svlačionicu, dok su igrači Panatinaikosa ostali na terenu. Međutim, dim je bio ogroman i nije bilo uslova da se igra nastavi, dok su navijači domaćih već kretali ka izlazu. Ipak, nisu svi to uradili.

Pojedini huligani su ostali u dvorani, uništavali sedišta i bacali ih na sve strane, a navodno su ukradeni i kompjuteri i monitori sa zapisničkog stola. S obzirom na sve to, sasvim je bilo logično da sudije odsviraju kraj daleko od takvog haosa i da proglase Olimpijakos novim-starim šampionom Grčke.