Košarka

DŽORDAN KUPIO ZA 275 MILIONA, PRODAO ZA TRI MILIJARDE DOLARA! Koliko bi tek zaradio za da je njegov tim pobedio nekoga!?

Autor Nemanja Stanojčić

Majkl Džordan prodao je većinski udeo u Šarlotu.

Izvor: Profimedia/Laurent Lairys/DPPI

Majkl Džordan prodao je većinski udeo u Šarlotu za oko tri milijarde dolara. Najveći košarkaš svih vremena odlučio je da posle 13 godina na čelu Hornetsa rešio je da prepusti vlasničku ulogu drugim ljudima. U pitanju je grupa koju predvode Gejb Plotkin i Rik Šnal prenosi "ESPN". Šnal je manjinski vlasnik Atlante, dok je Plotkin do sada imao manjinski udeo u Šalotu.

Sve bi uskoro trebalo da bude završeno. "Kada bude završena preovera čelnika NBA lige prodaja će biti potvrđena. Džordan će ostati u klubu u narednom periodu i pratiće košarkaške operacije, draft i početak tržišta za slobodne agente. Kada se završi prodaja Majkl će u Šalotu ostati kao vlasnik manjinskog udela kluba", navodi se u tekstu.

Podsetimo, Džordan je klub kupio 2010. godine i tada je platio 275 miliona dolara. Nije još zvanično povrđeno koliko novca će zaraditi prilikom ove prodaje, ali nagađa se da je iznos oko tri milijarde dolara. Što se Hornetsa tiče, oni su sezonu završili sa skorom 27-55 i imaju pravo drugog pika na predstojećem draftu.