Košarka

DOMINACIJA! SRBIJA NA KORAK DO ČETVRTFINALA EUROBASKETA Marinine lavice GAZE pred sobom, za 10 minuta RAZBILE protivnika

Autor Mladen Šolak

Još jedna pobeda naše reprezentacije na Evropskom pvenstvu!

Izvor: MN Press

Košarkašice Srbije pobedile su i Slovačku na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i deklasiravši rivalke rezultatom 90:52 došle nadomak osvajanja  prvog mesta na tabeli. Izabranice Marine Maljković iskoristile su to što je Turska pobedila Mađarsku i sa skorom 2-0 u poslednjem kolu, u meču protiv Mađarske u nedelju (15) imaju šansu da "overe" pol-poziciju, koja donosi direktan plasman u četvrtfinale.

Meč drugog kola proitiv Slovačke više je bio trening za naše reprezentativke, koje su krajnje ozbiljno shvatile i ovu utakmicu i u prvoj četvrtini nadigrale protivnice rezultatom 30:12. Već posle 10 minuta sve je bilo jasno u hali "Stožice", u kojoj su naše reprezentativke, aktuelne šampionke Evrope, u četvrtak pobedile i Tursku.

Ivana Raca (na slici) bila je najefikasnija u našem timu sa 16 poena, a dvostruki poenterski učinak imale su i Saša Čađo sa 11i Tina Krajišnik sa 10, uz sedam skokova. Bravo devojke!