Razlaz!

MAJAMI SPREMIO BOMBU - TREJDUJU NIKOLU JOVIĆA?! Hoće da napadnu titulu - za superstara daju ČETVORICU igrača!

Autor Dušan Ninković

Tim sa Floride je izgubio od Denvera u finalu NBA lige, a Nikola Jović mogao bi da bude "žrtva" i da se preseli u drugi tim.

Izvor: Profimedia

Već tokom svoje ruki sezone u NBA ligi Nikola Jović je imao priliku da igra mečeve za titulu, ali... Čini se da bi Majami, koji je prošlog leta draftovao nekadašnjeg igrača Mege, sada mogao da ga se "reši". U SAD se sve glasnije priča o trejdu u kojem bi tim sa Floride poslao srpskog košarkaša u drugi klub, kao deo paketa za jedno zvučnije ime.

Navodno Majami Hit razmišlja da angažuje Bredlija Bila iz Vašington Vizardsa, a Nikola Jović bi mogao da bude deo tog trejda. Predlog Majamija je, prenose američki novinari, da spakuju Kajla Laurija, Dankana Robinsona, Nikolu Jovića i još jednog pika prve runde na nekom od sledećih draftova, a da zauzvrat dobiju igrača sa kojim bi imali tim za napad na šampionsku titulu.

Za sada nije poznato koliko je realno da se ovakav trejd dogodi, posebno jer se očekuje da za Bredlija Bila bude zainteresovano mnogo NBA franšiza. Ponudu je već pripremio Finiks, u narednim danima bi mogli još neki timovi, a Majami već sada smatra da je bil kockica koja im nedostaje da osvoje titulu. Ove sezone u timu nisu imali igrača sa takvim kvalitetima, pa ih je Nikola Jokić prilično lako pobedio u NBA finalu!

Što se tiče Jovića, on je bio najmlađi učesnik NBA finala ove sezone, ali nije imao zapaženiju ulogu. Tokom sezone je odigrao 15 mečeva za Majami, a još sedam puta nastupio je u plej-ofu. Tek je pre nekoliko dana napunio 20 godina i nema sumnje da je pred njim još mnogo godina igranja u najjačoj ligi na svetu.