MONDO NAJAVA

SAD KREĆE ODBRANA EVROPSKOG ZLATA - IDEMO LAVICE: Bez prava na grešku, prva prepreka su Britanke!

Autor Nikola Lalović

Košarkašice Srbije više nemaju prostora za kiks, sada moramo da pobeđujemo redom!

Izvor: Profimedia/xSvenxBeyrich/SPPx

Srbija brani titulu prvaka Evrope, ali ne ide sve po planu! Lavice Marine Maljković su u grupnoj fazi prvo pobedile Tursku, zatim pregazile Slovačku, ali je poraz od Mađarske u poslednjem kolu napravio probleme.

Prvo što je Srbija izgubila su dani odmora, jer će umesto direktnog plasmana u četvrfinale sada "lavice" morati da igraju sa Velikom Britanijom od 21 čas u osmini finala. Pobeda tu nam donosi mnogo, mnogo teži duel, četvrfinalnu bitku sa selekcijom Belgije koja je među najvećim favoritima za osvajanje turnira.

Videćemo i kakva je situacija sa Tinom Krajišnik koja je propustila meč sa Mađarskom zbog povrede. Da je nje bilo, ko zna kako bi izgledao meč sa Mađaricama. "Tina je imala povredu zgloba sinoć na treningu pred ovu utakmicu, videćemo šta će bii u toku dana, danas definitivno nije mogla da igra", rekla je kratko posle meča Marina Maljković.

U tim se posle odsustva zbog smrtnog slučaja vratila Aleksandra Crvendakić, a meč sa Velikom Britanijom je na programu od 21 čas i biće prenošen na kanalima Sport kluba. Već su odigrana dva meča osmine finala i Češka je u drai savladala Grčku 79:76, dok je Crna Gora pregazila Italiju 63:49. Ukoliko Srbija pobedi Britanke naredni duel je na programu 22. juna u "Stožicama" protiv Belgije.