INTERESANTNO

KOŠARKAŠ PARTIZANA SVE BLIŽI NBA LIGI! Amerikance je oduševio - već prognoziraju i u koji klub ide!

Autor Nemanja Stanojčić

Tristan Vukčević sve je bliži mestu u prvo rundi NBA drafta prema prognozama.

Izvor: MN Press

Tristan Vukčević (20) sve je bliži mestu u prvoj rundi na predstojećem NBA draftu. Prema prognozama portala "Ringer" košarkaš Partizana mogao bi da bude izabran kao 32. pik. U tom slučaju otišao bi u Indijanu. "Vukčević bi doprineo mnogo u napadu i mogao bi bude sjajan u tandemu sa Majlsom Tarnerom", navodi se u obrazloženju novinara Kevina O'Konora.

On, kao i svi, očekuju da će San Antonio kao prvog pika odabrati Viktora Vembanjamu, a da će Šarlot sa druge pozicije uzeto Brendona Milera, dok će u Portland Skot Henderson kao treći pik. Kada je u pitanju Vukčević, on je bio na probama uoči drafta i očigledno je ostavio veoma dobar utisak pošto ga ovako visoko rangiraju. U nekim prethodnim prognozama viđen je između 40. i 45. pozicije na draftu, dok je sada nadomak prve runde.

Vratio se Vukčević u Srbiju, bio je u sastavu Partizana za četvrti meč finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, sedeo je na klupi u "Pioniru", ali nije ulazio u igru. Peti meč zakazan je za četvrtak u 20 časova, dok je NBA draft u noći između četvrtka i petka u 2 ujutru po srednjeevropskom vremenu. Kako stvari trenutno stoje Tristan će sve to pratiti iz Srbije.