Košarka

SKOR JE 5-5, ALI PARTIZAN JE ZASLUŽIO TITULU Ivanović pružio ruku crno-belima: Pravi osvajaju na strani mi to nismo bili

Autor Mladen Šolak

Trener Zvezde sportski je čestitao "večitom rivalu" osvajanje titule.

Izvor: TV Arena sport Premium/Screenshot

Posle poraza svoje Crvene zvezde Meridianbet od Partizana u "majstorici" za titulu, trener crveno-belih Duško Ivanović postupio je sportski i nekoliko puta čestitao crno-belima pobedu i titulu. "Pre svega, čestitke Partizanu. Odigrao je puno bolje nego mi, naročito u uvodnih 20 minuta. Zaista mi je žao kako smo odigrali prvih 20 minuta. Nismo imali energiju, koncentraciju, naročito u odbrani. Partizan je imao i agresivnost i pogodio je šuteve a imao ih je otvorene, nije to bilo teško pogoditi. U svakom slučaju, čestitam. U toku finalne serije smo ovde imali jedno lice, u Pioniru drugo lice. Odigrali smo 10 utakmica, skor je 5-5, ali titula je pripala rekao bih zasluženo Partizanu", rekao je on.

Ivanović je preuzeo Zvezdu u novembru 2022. godine, sa njom krenuo sjajno u Evroligi, osvojio Kup Radivoja Koraća, ali su pojedini evroligaški kiksevi (Panatinaikos, Alba, padovi u završnicama) uticali na to da crveno-beli ostanu bez plasmana u plej-of. Potom je u "zagrevanju" za finale ABA lige osvojio titulu Superlige Srbije pobedom protiv FMP-a u seriji a onda je počela završna faza i serija za titulu regionalnog prvaka koja je odlučena u završnici majstorice.

"Pre svega, veoma, veoma sam ponosan na igrače, na njihov rad, zalaganje koliko sam sa njima, na njihovo sportsko i fer ponašanje na svakoj utakmici. I to sam im i rekao, samo mi je žao zbog ovih prvih 20 minuta", rekao je Ivanović. "Rekao sam igračima da prava ekipa i pravi igrači osvajaju titulu na strani a ne kod kuće. Mi to večeras nismo pokazali, nadam se da ćemo sledeći put pokazati".

Upitan za pravljenje tima za sledeću sezonu, Ivanović je kratko govorio kroz osmeh: "Malo da prvo odmorimo".