PRISEĆANJE

ČOVIĆ ME IZBACIO IZ KLUBA ZBOG ZVEZDE! Bojan ovo ne zaboravlja: "Vas dvojica, obucite se i idite, trener PREBLEDEO..."

Autor Nemanja Stanojčić

Bojan Popović ispričao je kako je zbog jednog detalja umalo bio izbačen iz tima FMP-a.

Izvor: MN Press

Bojan Popović (40) imao je dugu karijeru, igrao je u Srbiji, Rusiji, Španiji, Litvaniji, Turskoj, Poljskoj, bio i u reprezentaciji, a malo je falilo da sebi napravi veliki problem na samom početku. U periodu dok je kao dečak od 15 godina trenirao u FMP-u bio je izbačen iz kluba od strane Nebojše Čovića. Doduše na 15-ak minuta zbog jednog poteza.

U pitanju je bio meč Crvene zvezde i FMP-a koji se igrao u sezoni 1997/98 za titulu prvaka države. Crveno-beli su tada slavili. Bojan je žarko želeo dres nekog od igrača pobedničkog tima. "Nema karata, ne može da se uđe nikako. Drugari, njih dvojica imali neke karte, a njihov red da brišu parkete. Reko, 'hajde, dajte nama da brišemo parket, a vi idite gledajte'. Zvezda osvaja titulu u Železniku, drugar i ja imamo super ideju, da pitamo nekog igrača za dres. Priđem Rakcu (Igor Rakočević prim.out), on nema pojma ko sam i kaže ajde beži tamo mali. Ne bih ni ja dao nekom tamo klincu dres u kom sam osvojio titulu", počinje Popović priču u podkastu "Jao Mile" kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića.

Posle toga krenuli su problemi. "Sutradan imamo trening, dolazi trener, prebledeo sav. Tu je u hali bio onaj veliki video bim, puštaju oni nama utakmicu gde se vidimo taj drugar i ja. Jao, shvatamo šta se dešava..."

Posle pregledanja snimka usledilo je neprijatno iznenađenje. "Tu su bili Nebojša Čović i Raša Radovanović. Ljuti prvo što su izgubili utakmicu, pa onda i na nas što smo mi tu klinci iz kluba skačemo i tražimo dresove Zvezde. Kao vas dvojica, obucite se i idite, da vas više ne vidim u klubu ili tako nešto su rekli. Mi, klinci od 15 godina koji ne osećaju neku pripadnost klubu, ulazimo u svlačionicu, krenemo da se skidamo i razmišljamo gde ćemo. Ja ću u Beopetrol ili možda u Partizan ako ima mesta, videću."

Dok su njih dvojica razgovarali, usledio je preokret. "Onda ulaze trener i Čović u svlačionicu, trener prebledeo. Pokušava tu nešto da kaže, a drhti. Kaže, jeste dobili dres, pa rekoh nismo... Eto, niste ni dobili dres, džabe ste kao to radili. Izvinite se drugarima, idite na trening i nemojte da se to ponovi. Tih 15-ak minuta smo bili izbačeni iz kluba", priseća se Popović koji je seniorsku karijeru počeo baš u FMP-u sa kojim je u sezoni 2003/04 osvojio Jadransku ligu.

Bojan Popović
Izvor: Youtube/Jao Mile podcast