Košarka

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ IMA NOVI KLUB! Posle ČUDA sa Bursom, vreme je za sledeći korak srpskog trenera

Autor Mladen Šolak

Mladi srpski trener na novom izazovu.

Izvor: MN Press

Srpski trener Dušan Alimpijević vodiće sledeće sezone Bešiktaš, javljaju turski mediji. Nakon rastanka sa Bursom, sa kojom je u sezoni 2021/22 bio hit Evrokupa i najbolji trener tog takmičenja, bivši šef stručnog štaba Crvene zvezde prede novim je izazovom i interesovanje tima iz Istanbula nije novost.

Iako nije potvrđeno u kom takmičenju će Bešiktaš nastupati sledeće sezone, turski mediji pisali su početkom nedelje o odlasku rukovodstva u Barselonu na razgovor sa Evroligom o nastupu u Evrokupu. "Napustili su sastanak zadovoljni", javljeno je, pa je pretpostavka da će Alimpijević ponovo voditi tim u takmičenju u kojem je u sezoni 2021/22 igrao u finalu protiv Virtusa.

Alimpijević (37) postao je samostalni trener pre 10 godina kada je preuzeo Vojvodinu, posle koje je vodio Spartak Suboticu, FMP, Crvenu zvezdu, Avtodor iz Saratova i od 2020. je bio na klupi Burse, u kojoj je ostavio dubok trag, pravio odlične rezultate i stekao veliku naklonost navijača.

U nedavno završenom prvenstvu Turske, Bešiktaš se jedva spasao ispadanja u niži rang, jer je završio sezonu na prvom mestu "iznad crte", sa samo pobedom više od Gazijantepa, koji je eliminisan. Sa druge strane, Alimpijevićeva Bursa je bila petoplasirana u plej-ofu je doživela poraz od Karšijake, koja je potom preko Turk Telekoma stigla i do finala protiv Anadolu Efesa.