PROMENA

KLEO SE U REPREZENTACIJU, PA SE PREDOMISLIO ČIM JE OTIŠAO U NBA! Prvi pik sa drafta šokirao sve - NEĆE igrati na SP!

Autor Nemanja Stanojčić

Viktor Vembanjama potvrdio je da neće igrati za Francusku na Mundubasketu.

Izvor: Profimedia

Viktor Vembanjama (19) igraće u NBA ligi, San Antonio izabrao ga je kao prvog pika na nedavnom draftu i učiće od Grega Popovića u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Privukao je ogromnu pažnju, svi pričaju o njemu, njegovom potencijalu, fizičkim predispozicijama... Posle svega što se dogodilo on je šokirao sve ljude u Francuskoj, doneo je odluku da ne igra za svoju zemlju na predstojećem Mundobasketu.

"Bila je ovo teška odluka. Shvatio sam da to nije pametno u ovom trenutku i sa medicinskog aspekta. Nadam se da će ljudi razumeti, frustrirajuće je i za mene, želim da osvajam medalje sa Francuskom, ali je u ovom trenutku to neophodna žrtva. Želim da kažem i da bi Sparsi podržali moju odluku kakva god da je bila", rekao je Vembanjama za "L'Ekip" i tako odmah stavio tačku na sve spekulacije oko toga da ga je njegov NBA tim primorao da odustane.

U potpunosti je Viktor promenio priču u odnosu na ono što je govorio krajem februara ove godine. Tada je pričao sa medijima tokom treninga reprezentacije. "Ne želim da propustim Svetsko prvenstvo sa svojim nacionalnim timom. Veoma mi je važno da branim broje svoje zemlje", govorio je tada Vembanjama. Za samo nekoliko meseci dosta toga se izmenilo...