MUKE

MORNAR ISTUPA IZ ABA LIGE? Ogromni problemi u Baru - zbog ovoga je nastao haos

Autor Nemanja Stanojčić

Mornar bi mogao da odustane od učešć u regionalnom takmičenju naredne sezone.

Izvor: MN Press

Mornar bi mogao da istupi iz ABA lige sledeće sezone. Razlog za to su veliki problemi sa finansijama u Baru i nedostatak podrške za klub i zbog toga se razmatra odustajanje. Tako tvrdi crnogorski portal "Lob sport" koji je preneo tu informaciju.

Kada je početkom sezone došlo do problema u Budućnosti, rešenje između grada i kluba je pronađeno. Nada se i Mornar da će moći istim putem, ali ako se to ne dogodi... "Ako ne dođe do rešenja, ustupićemo mesto nekom drugom klubu, ali ćemo se truditi da ne dođemo u tu situaciju, ako ne nađemo potrebna sredstva za narednu sezonu, ja sam voljan da ustupim svoje mesto nekim drugim ljudima koji imaju volju i finansijske mogućnosti da održe klub u ABA ligi. To mi je cilj, jer svi dobro znamo šta i koliko ABA liga znači Mornaru, Baru, Crnoj Gori i regionu. Krajnji rok da zaokružimo finansijsku konstrukciju je 1. jul, jer bismo onda imali vremena da sklopimo kostr tima i da se spremimo za sledeću sezonu", rekao je nedavno Đorđije Pavićević.

Kako stvari stoje klub ima sve manje vremena da pronađe rešenje i da sredi finansijsku konstrukciju. Prošlu sezonu klub je završio na 12. poziciji sa skorom 8-18, dok je pre nekoliko dana plejmejker tima Balša Živanović prešao u FMP iz Železnika.