TRAŽIO TREJD!

PRAVI SE JOŠ JEDAN SUPER-TIM U NBA! Harden pobegao od Embida, ide na Zapad da RUŠI JOKIĆA: Ovo je plan!

Autor Milutin Vujičić

Sjajni košarkaš Džejms Harden tražio je dozvolu da napusti Filadelfiju i dobio je.

Izvor: Profimedia

Džejms Harden napustiće Filadelfiju ovog leta i potpisati za novi klub u NBA ligi, potvrdio je provereni insajder Adrijan Vojnarovski. Nekadašnji MVP najjače lige sveta prihvatio je "igračku opciju" za narednu sezonu i godišnji ugovor vredan 35,6 miliona dolara, ali je istovremeno podneo i novi zahtev za trejd, što će reći da ni u Filadelfiji nije pronašao svoje utočište, pa će uskoro potpisati za peti klub u svojoj profesionalnoj karijeri.

Nezvanične informacije govore da se i Filadelfija složila sa ovim zahtevom i da sada pregovara oko Hardenovog trejda, ali po svemu sudeći neće se vratiti u Hjuston kako su mnogi očekivali. Trenutno je daleko bliži prelasku u Njujork Nikse ili Los Anđeles Kliperse.

U ovom trenutku realnije je da će u "El Ej", pošto se veruje da bi na Zapadu mogao da se stvori još jedan super-tim koji će pokušati da svrgne Denver sa trona. To su već pokušali u Finiksu gde su Devinu Bukeru, Deandreu Ejtonu i Kevinu Durentu ovog leta priključili Bredlija Bila, dok ćemo videti da li će Klipersi uspeti da Kavaju Lenardu i Polu Džordžu dodaju "Bradu", i dalje jednog od najboljih igrača na svetu.

To ujedno znači i da će Džoel Embid ostati bez najbližeg saradnika posle neuspešne sezone sa Filadelfijom gde su zaustavljeni u polufinalu Istočne konferencije protiv Bostona. Prethodne sezone Harden je prosečno beležio 21 poen, 10,7 asistencija i šest skokova.

BONUS VIDEO: