ZVANIČNO

ALARM! JOKIĆU SE VEĆ RASPADA ŠAMPIONSKI TIM: Otišao jedan od ključnih igrača, Nikola mu "napravio" milione!

Autor Milutin Vujičić

Igrajući uz Nikolu Jokića, Brus Braun je postao daleko bolji igrač i to je debelo naplatio.

Izvor: Profimedia

Nedugo pošto je u ponoć po centralnoevropskom vremenu počeo prelazni rok u NBA ligi, aktuelni šampion Denver ostao je bez jednog od ključnih igrača iz prethodne sezone. Uprkos "molbama" saigrača da ostane, sjajni Brus Braun je prihvatio ponudu Indijane i potpisao ugovor kakav jednostavno Nagetsi nisu mogli da mu daju!

Američki bek je posle šampionske sezone sa Nagetsima zaradio dvogodišnji ugovor vredan čak 45 miliona dolara, što je praktično tri puta više novca nego što su u Koloradu mogli da mu ponude. Jasno, ovakvu ponudu nije mogao da odbije, pa na kraju i ne čudi što je Braun potpisao za Indijanu, gde ipak neće moći da se bori za prsten, ali će verovatno imati i veću ulogu nego što je to bilo u timu Nikole Jokića prethodne sezone.

Braun je prethodne sezone prosečno beležio 11,5 poena, 4,1 skok i 3,4 asistencije, a posebno dobre partije pružao je u plej-ofu. U trećoj utakmici protiv Finiksa je bio ključni igrač sa 25 poena, dok je i u četvrtom meču protiv Majamija zablistao sa 21 poenom. Često se o njemu govorilo kao o "lepku" koji je neophodan Nagetsima.

Što se tiče Denvera, oni su produžili ugovore sa Deandreom Džordanom i Redžijem Džeksonom, dok je Indijana potpisala na pet godina Tajrisom Haliburtonom na vrtoglavih 260 miliona evra. Videćemo da li će jednom od najboljih trenera u NBA Riku Karlajlu napraviti tim koji je sposoban da se bori za veće domete nego prethodnih godina, a dolazak Brauna je sasvim solidan preduslov za tako nešto.

BONUS VIDEO: