Razlaz!

JOKIĆ MU DONEO NBA TITULU, A ON IZDAO DENVER! Nije ni igrao finale, pa za 5.400.000 dolara prešao kod velikog rivala!

Autor Dušan Ninković

Američki košarš Tomas Brajant odlučio da ne ostane u Koloradu već da ode na atraktiniju destinaciju.

Izvor: Profimedia

Pre samo nekoliko nedelja Denver je po prvi put u istoriji franšize postao šampion NBA lige, jer ih je tamo odveo Nikola Jokić, ali najbolji košarkaš na svetu nije mogao da "sačuva" tim koji je vukao kroz celu sezonu. Već prvog dana nakon što se otvorilo tržište ekipu je napustio Brus Braun i dobro naplatio svoje korektne partije u plej-ofu, ali prava izdaja je potez Tomasa Brajanta (25)!

Centar koji nije imao nikakvu ulogu tokom doigravanja i zapravo nije pomogao Nikoli Jokiću u borbi protiv visokih igrača protivničkih timova odlučio je da "digne sidro" i otplovi u redove velikog rivala. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Majamijem - finalistom nedavnog NBA finala - i za to će dobiti 5.400.000 dolara!

Rastanak Brajanta i Denvera dolazi nakon samo 19 utakmica, od kojih je jedna bila u plej-ofu i na njoj je igrao manje od minuta. Iako je stigao iz Los Anđeles Lejkersa i sa dobrim pedigreom, Brajant se nikako nije uklopio u tim iz Kolorada. Imao je dobru poziciju pored terena da gleda kako Nikola Jokić razbija protivničke centre, ali ne i priliku da pomogne srpskom košarkašu.

Sada će biti rival Denveru, a Majami će mu biti četvrti tim u NBA ligi. Draftovan je od strane Jute koja ga je odmah prosledila Lejkersima u kojima je obavio dva mandata. Pored toga je igrao i za Vašington, a može se reći i da mu je to bila najbolja sezona u profesionalnoj karijeri.

BONUS VIDEO: