TO JE TO

PARTIZAN OSTAO BEZ EGZUMA! Stigla potvrda, Dante se vratio u NBA ligu - odmah napada titulu!

Autor Nemanja Stanojčić

Dante Egzum karijeru nastavlja u Dalasu.

Izvor: MN Press

Dante Egzum otišao je iz Partizana, potpisao je za Dalas. Potvrdio je to poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski. Ugovor je garantovan za sledeću sezonu i više detalja o tome biće poznato vrlo brzo. To ujedno znači i da će se boriti za titulu.

Pre nekoliko dana Kajri Irving produžio je ugovor sa Mavsima, tu je već Luka Dončić, tako da je povratak Egzuma u NBA ligu i potpis za tim iz Teksasa samo još jedna potvrda velikih ambicija koje ovaj tim ima u narednoj sezoni. Napašće trofej koji drže Nikola Jokić i Denver Nagetsi. Sa crno-belima osvojio je ABA ligu i tokom proslave je otkrio da će postati otac.

Karijeru je počeo u Juti koja ga je 2014. godine kao petog pika izabrala na draftu, pa je 2019. godine prešao u Klivlend. Zbog velikih problema sa povredama odlučio je da se oproba u Evropi i u decembru 2021. godine došao je u Barselonu. Nije želeo da ostane u Španiji, već je 10. jula prošle godine potpisao za Partizan. Potez Željka Obradovića da mu ukaže poverenje na poziciji plejmejkera ispostavio se kao dobitna kombinacija.

Australijski košarkaš pružao je odlične partije kao organizator igre, pravio ogromne probleme svojim čuvarima, dolazio do poena na razne načine i bio jedan od lidera tima, uz Kevina Pantera. Za razliku od kapitena koji je produžio ugovor, Dante je odlučio da se vrati u Ameriku. Prethodne sezone u Evroligi prosečno je beležio 13,2 poena, 2,7 asistencija i 2,3 skoka po meču.

BONUS VIDEO: