Košarka

DŽORDAN PRODAO KLUB, A MLADI PLEJMEJKER DOBIO 260 MILIONA DOLARA! Neverovatan ugovor - sve daju njemu!

Autor Nemanja Stanojčić

Lamelo Bol produžio je ugovor sa Šarlotom i dobiće nestvarnu sumu novca za to...

Izvor: Profimedia

Majkl Džordan je prodao Šarlot za tri milijarde dolara, ostao je tu kao manjinski vlasnik, a prva odluka novih čelnika kluba iznenadila je mnoge. Lamelo Bol (21) dobio je čak 260 miliona dolara! On je potpisao novi petogodišnji ugovor po kom je postao jedan od najplaćenijih igrača u NBA ligi.

Lamelo je jedan od trojice braće Bol, njegov najstariji brat Lonzo igra za Čikago i ima ogromne probleme sa povredom zbog koje mu je ugrožena i karijera. Srednji brat Lianđelo je u Razvojnoj ligi i više se priča o privatnom životu i detetu koje čeka sa rijaliti zvezdom. Njihov otac Lavar Bol poznat je po kontroverzama, mada je on od početka tvrdio da je Lamelo najtalentovaniji od njih trojice.

On je izabran 2020. godine kao treći pik na draftu baš od Šarlota. Pre toga je godinu dana proveo u litvanskom klubu Prenai i tamo se uopšte nije snašao. Onda je igroa za juniore Los Anđeles Bolerse, pa u Australiji za Ilavara Hokse. U prvoj godini u najjačoj ligi sveta izabran je za Rukija godine, a prošle sezone bio je i deo Ol-stara.

BONUS VIDEO:

Tagovi