BUM!

CRVENA ZVEZDA KRENULA PO ŠAMPIONA EVROLIGE? Ima ludu životnu priču, a sad bi mogao da pojača Duškov tim!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda gleda ka Grčkoj u potrazi za pojačanjima.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda Meridianbet je dovela Dejana Davidovca i zadržala Luku Mitrovića, a otišao je već veliki broj igrača (Holand, Vildoza, Martin), što znači da će sledeće sezone tim izgledati daleko drugačije. I dok se čini da crveno-beli gube trku za potpis velike želje Nikole Mirotića, čini se da su se okrenuli drugim rešenjima, pa se tako sada pojavila informacija da su zainteresovani za centra Olimpijakosa.

Italijanski novinar Mateo Andreani objavio je da je Zvezda zainteresovana da dovede Džoela Bolomboja (29, 203 cm), košarkaša koji je rođen u Ukrajini, a ima rusko i američko državljanstvo. Takođe, poreklom je iz Konga!

Bolomboj je studirao na koledžu Veber stejt i 2016. godine je izabrao na NBA draftu kao 52. pik. Nije se dugo zadržao u Solt Lejk Sitiju pošto je igrao za razvojni tim, a već iduće godine je otišao u Milvoki. Ni tamo nije bilo prostora za njega, pa se 2018. godine preselio u Evropu. Stigao je u redove CSKA iz Moskve, gde je praktično domaći igrač, a već u drugoj sezoni sa njima je osvojio Evroligu. Nakon četiri godine i uvođenja sankcija "armejcima", otišao je u Olimpijakos.

Ove sezone je prosečno beležio 4,5 poena i 3,3 skoka, a ugovor sa crveno-belima mu je istekao i slobodan je u izboru nove sredine. Videćemo da li to znači da će ponovo obući crveno-belo, samo u Beogradu.

BONUS VIDEO: